“Tekstil Sektörünün Üniversite İle Buluşması” Toplantısı Gerçekleştirildi

 

Bölgemizdeki tekstil sektörünün gelişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Tekstil Sektörünün Üniversite İle Buluşması” temalı toplantı Vali Mehmet Ceylan’ın katılımıyla Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonu’nda yapıldı.

 
Toplantının açış konuşması Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur tarafından yapıldı.
 
Sonrasında Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, NKÜ’de yapılan çalışmalar ve yürütülen ar-ge faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
 
Toplantıda konuşan Vali Ceylan, “İlimiz için tekstil sektörü çok önemli ve bölgemizde tekstil sektöründe faaliyet gösteren kuruluş sayısı oldukça fazla. Şu anda ilimizde faaliyet gösteren 3 tekstil fabrikasında ar-ge merkezi var. Bu sayının önümüzdeki günlerde sekize çıkmasını planlıyoruz. Üniversite-Sanayici işbirliğinde yürütülen Ar-Ge çalışmaları ile "Ürün çeşitliliğini arttırma konusunda neler yapılabilir?", "Katma değeri yüksek tekstil ürünleri nasıl üretilir?" gibi sektöre yönelik sorulara cevap aranacak olan ve akademisyenlerimizin bilgi birikimini sanayicilerimizin tecrübesi ile birleştiremeye katkı sağlayacak olan bu önemli toplantıya katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.” dedi.
 
Toplantıya Vali Mehmet Ceylan’ın yanı sıra; NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile akademisyenler, sanayici ve iş adamları katıldı.
Etiketler: ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.