Çorlu Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

Çorlu Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.


Nisan ayı meclis toplantısında alınan kararlar;


-Encümen, imar, plan ve bütçe, içkili yer bölgesi tespit, cadde ve sokak isimleri tespit komisyonlarına üye seçimleri yapıldı. Yapılan oylamalar sonucunda; Ömer Cebe, Umut Azgüler ve Osman Öztürk encümen üyeliklerine; Cihan Kaygusuzoğlu, Nazmi Aydoğmuş, Fatma Gürel, Yalçın Şener ve Kurtuluş Ay imar komisyonu üyeliklerine; Ayşe Eroğlu, Güner Çetin, Değer Kara, Ateş Akdere ve Şükrü Erhal plan ve bütçe komisyonu üyeliklerine; Hülya Perin, İskender Coşkun, Güner Çetin, Mustafa Güçlü ve Bülent Kervancı içkili yer bölgesi tespit komisyonu üyeliklerine; Alev Türk, Feray Karagöz ve Sevgi Kurt ise cadde ve sokak isimleri tespit komisyonu üyeliklerine seçildiler.


-2016 yılı denetim komisyonu raporu belediye meclis üyesi Ömer Cebe tarafından yapılan sunumla meclisin bilgisine sunuldu.


-2016 yılı faaliyet raporu görüşülerek kabul edildi.


-İçkili yer bölgesi 2017/61 numaralı meclis kararında adres düzeltilmesi konusu görüşülerek karara bağlandı.


-Çorlu Belediyesi işletmelerinden Kitap Kafe ve Tenis Kortu için  uygulanacak ücret tarifeleri plan bütçe komisyonu raporu doğrultusunda kabul edilirken, kapalı yüzme havuzu ücret tarifesi için komisyon nezdinde çalışmalara devam edilmesi kararlaştırıldı.


-Ergene İlçesi Pınarbaşı Mahallesi mezarlık alanında kalan 144 numaralı parselin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne devrine; planlarda ibadet alanlarında yer alan ve cami olarak kullanılan Çorlu ilçesi Şeyhsinan Mahallesi 2772 ada 5 parsel, Reşadiye Mahallesi 2773 ada 4 parsel ve Hıdırağa Mahallesi 2775 ada 4 parsellerin 25 yıl süre ile Diyanet Başkanlığı adına Çorlu İlçe Müftülüğü'ne tahsis edilmesine karar verilirken; mülkiyeti maliye hazinesine ait olan ilçemiz Reşadiye Mahallesi 369 ada 7 parsel ile 1747 ada 3 parselin tahsisinin kaldırılması kararlaştırıldı.


-Mülkiyeti Çorlu Belediyesi'ne ait olup belediye encümeni tarafından yapılan kiralama ihalelerinde talibi bulunmayan tarım arazilerinin, idarenin yapacağı yatırımlara mali kaynak sağlaması adına satışı konusu görüşülmek üzere plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.


-İmar plan değişikliği talepleri görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edildi. Belediye Meclis Üyesi Fatma Gürel tarafından sunulan ve 10 maddeden oluşan imar komisyonu raporu, komisyon görüşleri doğrultusunda karara bağlandı.

Etiketler:

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.