TESKİ'den Yoğun Yağış Açıklaması

 

TESKİ bu hafta başından itibaren yağan yoğun yağmur ile ilgili olarak bir basın açıklaması yayınladı.


Açıklamada şöyle denildi;

Tekirdağ ili genelinde 17.04.2017 Pazartesi günü saat 15:00 sularında başlayan yoğun yağmur yağışı sonucunda, meteorolojiden alınan bilgiye göre metrekareye ortalama 40-45 kg yağış düşmüştür.

Yağışın başladığı andan itibaren herhangi bir olumsuzluğa mahal verilmemesi için TESKİ Genel Müdürlüğü ekipleri bulundukları ilçelerin kritik noktalarında gerekli önlemleri almıştır. Alınan önlemler sayesinde meydana gelebilecek sorunlar önlenmiş ya da ivedilikle çözülmeye çalışılmıştır.

Yapılan yoğun çalışmalar sonucunda ilçelerimizin hiçbirinde yağıştan dolayı vatandaş mağduriyeti yaşanmamıştır. Ancak Süleymanpaşa İlçesi,  Hükümet Caddesi üzerinde yapılan yol asfaltlama çalışmaları sırasında, TESKİ’ye ait muayene baca kapaklarının sehven kapatılması ve baca içine düşürülen mıcır, asfalt ve beton artıkları gibi malzemelerin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarında tıkanıklık meydana getirmesinden dolayı yalnızca 2 noktada baca taşması olayı yaşanmıştır. Yaşanan bu olaylara da sahada hazır bulundurulmakta olan kanal açma (kuka) ve kombine kanal temizleme araçları ile ivedilikle müdahale edilmiş ve sorun en kısa sürede çözümlenmiştir. Bu tür olayların yaşanmaması için belediyelerin ilgili birimleri uyarılmıştır.

Yaşanan bu yoğun yağış sonrasında can ya da mal kaybı yaşanmaması en büyük sevincimizdir.

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.