Tiyatro: Fosforlu'nun Hikayesi

 

Tiyatrokare Suat Derviş‘in yazdığı Nedim Saban‘ın yönettiği Fosforlu Müzikali ile 12 Nisan 2017 tarihinde saat 20.30’da Çorlu Yeni Kültür Merkezi‘nde sizlerle buluşuyor.


Oyunun Konusu


Suat Derviş’in Fosforlu Cevriye romanından Tuncer Cücenoğlu tarafından uyarlanan oyun, eski İstanbul’un Galata semtinde yaşanan buruk bir aşk öyküsünü anlatıyor.

Güzelliği ve parlak zekasıyla adeta ışıldayan Fosforlu Cevriye, yaşamını fahişe olarak sürdürmek durumundadır. Sürgünden kaçarak İstanbul’a tekrar geldiğinde, kendisini bu kez hiç alışkın olmadığı bir ilişkinin içinde bulur.

Siyasi düşünceleri nedeniyle idam mahkumu olarak yargılanan bir aydın, ona insanlığını tekrar hissettirir. Fosforlu Cevriye, bu yeni aşkında artık bir cinsel obje olarak görülmemekte, daha önce tatmadığı insani duyguları yaşamaktadır. İstanbul’un karanlık ve yalnız sokakları artık ay ışığında romantik gecelerin yaşandığı bir yere dönüşmüştür. Ancak, bu mutluluk kısa sürecek, dillere destan olan platonik aşk, yerini buruk bir acıya bırakacaktır.


Oyunun Künyesi


Yazan: Suat Derviş
Uyarlayan: Tuncer Cücenoğlu
Yöneten: Serkan Üstüner
Dramaturg: Cevdet Canver
Koreografi: Candan Baş
Dekor Tasarım: Aslı Varlıer Pelit
Kostüm Tasarımı: Hale Eren
Işık Tasarımı: Yüksel Aymaz
Müzik: Eylem Pelit


Oyuncular

Ayça Varlıer, Cem Güler, Ece Duran, Fatih Dönmez, Mert Carim, Pınar Yıldırım
Etiketler:

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.