Vatandaşların Kumyol Caddesi Çilesi Bitiyor!

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kumyol Caddesi’nde altyapı çalışmalarının tamamlandığı Hanife Şefik Celep İlkokulu ve belediye binası arasında kalan alanda asfalt öncesi çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların ardından yarın (15 Kasım 2016 Salı) Hanife Şefik Celep İlkokulu ile belediye binası arasındaki alanda asfalt serimi yapılacak.


Kumyol Caddesi’nde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TESKİ tarafından yürütülen altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, TREDAŞ, TÜRKSAT ve Superonline tarafından yürütülen yer altı kablolama çalışmalarının tamamladığı Hanife Şefik Celep İlkokulu ile Çorlu Belediyesi arasında kalan alanda asfalt öncesi hazırlıklar devam ediyor.


Yolda çalışmalar esnasında biriken malzemeler ile eski asfaltı kaldırma çalışmaları yürüten Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, tesviye çalışmalarının ardından zemin hazırlıklarının da tamamlanmasıyla birlikte, asfalt serimi gerçekleştirecek.


Çalışmalar hakkında bilgi veren Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Kumyol Caddesi’nde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TESKİ tarafından yürütülen altyapı çalışmaları yaklaşık 20 gün önce sona erdi. Şu anda Kumyol Caddesi ve Şinasi Kurşun Caddesi üzerinde TREDAŞ ekipleri havai elektrik hatlarını yeraltına alıyor. Diğer yandan TÜRKSAT ve Superonline tarafından da kablolama çalışmaları yürütülüyor. Bu hafta içerisinde bu çalışmalarda tamamlanmış olacak ve akabinde asfalt çalışmalarına başlayacağız.


Öte yandan daha önce kademeli olarak asfalt çalışmamızı Hanife Şefik Celep İlkokulu yanına kadar getirmiştik. Yarın (15 Kasım 2016 Salı) Hanife Şefik Celep İlkokulu’ndan belediye binamıza kadar olan bölümde de asfaltlama çalışmalarımızı başlatacağız. Asfalt öncesinde ekiplerimiz zemin hazırlıklarını yaparak, sahayı asfalta hazırladılar. Asfalt çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bozulan kaldırımlarda da geçici düzeltmeler yapılacak. Elektrik hatları yer altına alınacak ve 2017 Mart ayında da genişletilmiş kaldırım çalışmalarımızla Kumyol Caddesi son halini alacak. Çağdaş bir kent yaratmanın önce altyapıdan geçtiğini unutmamak gerek. Bu çalışmaların muhakkak yapılması gerekiyordu. Daha önce de söylediğimiz gibi vermiş olduğumuz rahatsızlıktan ötürü vatandaşlarımız ve esnaflarımızdan özür diliyoruz” dedi.


Kumyol Caddesi ve devamında Şinasi Kurşun Caddesi’nde yürütülen çalışmaların 1 hafta gibi bir süre içerisinde tamamlanması planlanırken, ardından ilk etap asfalt serimi gerçekleştirilecek.

Etiketler: , ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.