Akneli Cilt Bakımı İçin Tavsiyeler

Akne çoğunlukla gözeneklerin oldukça açık, sebum salgısının fazla olduğu yağlı cilt yapısında ve ergenlik ve genç erişkinlik dönemlerinde görülen bir cilt sorunudur.


Ciltte görülen akneler özellikle gençler için ciddi bir cilt sorunu olmaktadır. Oysa sivilceler hemen hemen her insanın hayatının bir döneminde yaşadığı ve sonrasında geçen bir rahatsızlıktır. Fakat bazı insanlarda sivilceler uzun süreler boyunca ciltte kalabilmektedir.


Akneli cilt bakımı hakkında bilgi edinip bakımını uygun yapmak sorunun daha hafif ve rahat geçiştirilmesini sağlar. Konumuzda verilmiş tavsiyeler denenmiş ve birçok kişinin işine yaramış şeyler olsa da özellikle ciddi boyutlardaki sorunlar için yapılacak en doğru şey bir dermatolog ile görüşmek olacaktı.


akne cilt



Sivilceler Nasıl Tedavi Edilir?


Akneli cilt temizliği için alkolsüz ürünler kullanmak gerekir. Normalde sabah akşam cilt temizliği yapmak yeterlidir. Akne oluşumunun sebebi derinin kirli olması değildir, cildi çok sık ve sert bir şekilde temizlemek tahriş olmasına ve daha çok akne çıkmasına yol açabilir. Ciltten çıkarılması daha kolay olan jel kıvamındaki temizleyiciler akneli ciltler için daha uygundur.


Ergenlik döneminde görülen sivilceler ağırlıklı olarak yüzeysel tedavi metotlarıyla tedavi edilmektedir. Fakat bazı durumlarda bu yeterli gelmeyebilir. Böyle olduğu zamanlarda ise doktor tavsiyesi ile antibiyotik ilaç kullanılması gerekebilir. Ancak her antibiyotik ilacın sivilce tedavisine uygun olduğunu söylemek mümkün değil. Bunun için kullanılması gereken antibiyotik ilacı da doktorun muayene sonucunda belirlemesi gerekir. Aynı zamanda sivilce tedavisinin etkili bir biçimde yapılabilmesi için öncesinde sivilcelerin hangi türde olduğunun çok iyi bir şekilde tespit edilmesi gerekir. Çünkü standart yüzeysel sivilceler genelde hafif kremler ile tedavi edilebilir. Buna karşılık iltihaplı sivilcelerin ağırlıklı olarak antibiyotik ilaçlar ile tedavi edilmesi gerekebilir. Eğer bir kişi normalden çok fazla sivilce problemi yaşıyor ise bu kişide hormonal bir bozukluk olduğu düşünülebilir. Bu yüzden hormonları da düzenleyebilecek ilaçların tercih edilmesinde yarar olacaktır. Fakat yine bu ilaçların da yalnızca doktor tarafından belirlenmesi gerekir. Çünkü bazı ilaçlar cilt üstünde normalden fazla kıllanma oluşturabilmektedir. Dolayısıyla sivilce tedavisi için öncelikle doktorun iyi bir tetkik yapması sonrasında da gerektiği şekilde ilaç yazması gerekir. Hastanın hiçbir şekilde kafasına göre ilaç kullanmaması gerekir.


Akneleri, siyah noktaları patlatmak ve sıkmak, yanlış olduğu pek çok kaynakta ve uzun zamandır belirtildiği halde bazı kişiler tarafından yapılmaya devam edilen büyük bir hatadır. Bu konuda kendinizi tutmalısınız.


Bazı insanlar sivilcelerin yalnızca cildin kirli olması nedeni ile meydana geldiğini düşünürler ve buna bağlı olarak da sivilce oluşumunu önleyebilmek için sürekli yüzlerini yıkarlar. Her ne kadar ciltteki kir ve pislikler de sivilce oluşumuna katkıda bulunsa da sivilceler tamamen hormonal nedenlere bağlı olarak da meydana gelebilmektedir. Yani eğer böyle bir durum söz konusu ise kişi ne kadar yüzünü yıkarsa yıkasın tedavi olmadan bu sorundan kurtulması mümkün değildir. Fakat yine de herkesin yüzünü düzenli bir şekilde ve yeteri kadar yıkaması gerekir. Çünkü temiz bir cilt aynı zamanda sağlıklı bir cilt demektir. Yani cildin temiz olmaması gibi durumlarda ciltte başka ciddi rahatsızlıklar da meydana gelebilmektedir.


Sivilceli ciltler çoğunlukla yağlıdır ama bu nemlendirilmeye ihtiyaç duymadıkları anlamına gelmez. Bu cilt tipi için kaliteli bir yağsız nemlendirici kullanmak gerekir.


akne cilt



Sivilce Ciltte İze Neden Olur Mu?


Elbette eğer sivilceler çok sert bir şekilde patlatılır ise ciltte uzun süre kapanamayacak olan izlere neden olabilirler. Bu izlerin kapanabilmesi deliğin büyüklüğüne ve derinliğine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Fakat profesyonel tedavi yöntemleri ile sivilcelerden kurtulmanın mümkün olduğu durumlarda ve böyle tedavilerin uygulandığı zamanlarda iz görülmesi yüksek oranda beklenmez.


Akneyi kendiliğinden ortadan kalkacak kozmetik bir sorun olarak düşünmek doğru değildir. Kozmetik ürünler, farklı klinik görünümleri olan bu deri hastalığının giderilmesinde ancak yardımcı olarak işe yararlar. Tedavi edilmeyen aknelerin iz bırakması riski vardır. Kişinin yüzüyle oynaması, kaşıması bu riski daha da arttırır. Bir deri hastalıkları uzmanıyla görüşüp onun önerdiği tedaviyi uygulamak iyileşme sürecini çabuklaştırır.

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.