16.MÜSİAD EXPO EKONOMİYE CANLILIK GETİRDİ



İŞ’İN KALBİ 16. MÜSİAD EXPO’DA ATTI


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından her iki yılda bir İstanbul’da düzenlenen uluslararası MÜSİAD EXPO’nun 16’ıncısı 9-12 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. 700 firma, 7 binden fazla yabancı iş adamı, 800’ü yabancı 1000 satın almacı, 52 ülkeden alım heyetleri ve 100’ü aşkın ülkeden ziyaretçinin katıldığı 16. MÜSİAD EXPO, Türkiye ekonomisinin dimdik ayakta olduğunu ispatladı. 7 bini aşkın ikili iş görüşmesinin yapıldığı fuar, ekonomiye canlılık getirdi.


müsiad


Yaklaşık 200 bin ziyaretçi ağırlayan fuara Afrika damgasını vurdu. Bu yılki fuar için Afrika’ya odaklanan MÜSİAD’ın yabancı fuar ziyaretçilerinin yüzde 30’unu Afrikalılar oluşturdu. Fuarın açılış programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da MÜSİAD’ın Afrika’ya olan ilgisinin devam etmesini istedi.


İş dünyasının kalbinin attığı MÜSİAD EXPO ile eş zamanlı olarak yüksek teknoloji fuarı 3. High Tech Port ve 20. Uluslararası İş Forumu (IBF) da düzenlendi.


MÜSİAD Tekirdağ Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Aslan, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Trakya Kalkınma Ajansı Sekreteri Mahmut Şahin ve MÜSİAD Tekirdağ Üyeleri, 16. MÜSİAD EXPO Fuarı kapsamında stant açan Tekirdağ´lı firmaları basın mensupları ile birlikte ziyaret etti.


müsiad



 Tekirdağ Şubemize Teşekkür Ediyorum.


Fuar´da Tekirdağ basın mensuplarına açıklama yapan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak “Tekirdağ şubemiz İstanbul’a yakınlığı nedeni ile çok düzgün ve çalışkan bir şubemiz faaliyetlerine bakıldığı zaman, ben genel başkan olarak Tekirdağ şubemize teşekkür ediyorum” dedi.



 TÜRKİYE, TÜRKİYE’DEN BÜYÜKTÜR VE BİZİM ÜLKEMİZE OLAN İNANCIMIZ TAMDIR.


 MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK ile birlikte basın açıklaması yapan Tekirdağ MÜSİAD Başkanı Muzaffer ASLAN;


 ‘Bu yıl 16’ıncısı yapılan MÜSİAD EXPO’yla devlet adamları, siyasetçiler, işadamları, girişimciler, bürokratlar, akademisyenler ve yatırımcıları bir araya getirdik.


MÜSİAD Tekirdağ şubesi olarak  üyelerimiz bu fuarda yer aldı. Gayet güzel verimli bir fuar oldu, inşallah bereketi olacak Fuarda yer alan iş adamlarımızın, fuarın çok olumlu geçtiğini söylemesi bizi sevindirdi. Bu bizim için gurur verici. Türkiye ekonomisi üzerine yapılan olumsuz yorumların ve ekonomimize zarar vermek üzere yürütülen algı operasyonlarının beyhude çabalardan ibaret olduğunu MÜSİAD EXPO ile tüm çevrelere gösterdik.


Fuarımızı açarken dediğimiz gibi Türkiye, Türkiye’den büyüktür ve bizim ülkemize olan inancımız tamdır.” dedi.


müsiad



 MÜSİAD, MOU ANLAŞMALARI İLE TİCARET AĞINI GENİŞLETİYOR


 Aslan; ‘Genel Başkanımız Nail Olpak, İran Mühendisler Odası Başkanı Mr. Majed Ali Al-TABBA’A, TAAVVUN Odası (Iran Chamber of Cooperatives) Başkanı Dr. Bahman Abdullahi, Rusya Federasyonu Müslüman İşadamları Derneği Başkanı Mr. Shagimardanov Aydar Ravilevich ile MoU (Memorandum of Understanding) anlaşmaları imzaladı.


 MÜSİAD, İran, Ürdün ve Rusya ile imzaladığı bu anlaşmalarla, Türkiye’nin söz konusu ülkelerle pazar ağını büyütmeyi, dünyadaki ticaret ağını ve işbirliğini genişletmeyi ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.’dedi.


 Ayrıca önümüzdeki yıl Pakistan'daki, 4. High Tech Port’u düzenleyeceklerini belirten Aslan, 2017 yılında Afrika'da bir fuar yapmak için hazırlık yaptıklarını belirtti.


müsiad


 Daha İyisini Yapacağız


MÜSİAD Tekirdağ Şubesi Hizmet Sektör Komisyonu Başkanı Atilla Arıksoy “Basın mensuplarımıza teşekkür ediyoruz, ayağınıza sağlık, fuarımıza geldiniz, bizi yalnız bırakmadınız, inşallah herkes buranın değerini anlayacak ve bundan sonraki süreçte de daha iyisini yapacağız” dedi.


 Kendimiz İle Gurur Duyduk


Bahçe mobilyaları sektörünün ünlü markası Orhan’s yönetim kurulu başkanı Erdoğan Orhan “Bu fuar MÜSİAD’ın Türkiye’deki 16’ncı Fuarı, MÜSİAD Tekirdağ şubesi olarak Şube başkanımız Muzaffer beyi öncülünde bizde katıldık. Biz bu fuara bu ürünlerimiz ile ilk defa katılıyoruz, çok ilgi gördü, bizim segmentimizde bu kalitede başka bir ürün de yok, bizde Tekirdağ’ı bir üretici olarak kendimiz ile gurur duyduk, Fuar çok güzel geçti neticesinde çok güzel olur inşallah” dedi.


Rahmet ve bereketi Allah’tan bekliyoruz


ME-SE İç ve Dış Ticaret Ldt.Şti Genel Müdürü Ahmet Candan “Rahmet ve bereketi Allah’tan bekliyoruz, ama Fuardan da beklediklerimiz var, bu Fuar 2 yılda bir yapılıyor ve tüm Dünya’nın özellikle İslam ülkelerinden, gerek ülke başkanları gerekse iş adamları nezdinde gezilen bir fuar, bizde umutla bu fuarda yerimizi aldık” dedi.


müsiad


 MÜSİAD Fuarından Başka Fuara Katılmıyoruz


 Kaanlar Gıda SYönetim kurulu başkanı ve aynı zamanda MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi olan Abdurrahman Kaan “biz 1993 yılından bu yana MÜSİAD fuarlarına katılıyoruz, ilk MÜSİAD fuarı İzmir’de yapılmıştı biz Kaanlar gıda sanayi olarak o gün bugün katılıyoruz, 16’sını bu sene yapıyoruz, son 2 senedir CNR fuarındaki 8 HOL’ün tamamını MÜSİAD olarak tutmuş bulunuyoruz, burada 500 ün üstünde firma, 10.000 civarında iş adamı ile 200.000 bine yakın ziyaretçiye ulaştık” dedi.


 Kaanlar Gıda olarak MÜSİAD fuarından başka fuara katılmadıklarını kaydeden Abdurrahman Kaan “bu fuarda sektörün tüm firmaları ile buluşup aynı zamanda satın alma görüşmeleri de yapıyoruz, her kesimin bir birinden aldığı bir çok şey var bununla birlikte bizde çeşitliliğe sahip olan ürünlerimizi de tanıtma fırsatı buluyoruz, gelen iş adamları içinde bizim sektör ile ilgili olanlarda var, olmayanlarda var onları da burada buluşturmuş oluyoruz”dedi.




Etiketler: , , ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.