Mustafa Yel'den Öğretmenler Günü Mesajı

Tekirdağ Millet Vekili ve Ak Parti MKYK Üyesi Mustafa Yel'in 24 Kasım Öğretmenler günü için kutlama mesajı yayınladı.


Bilindiği üzere; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında ‘başöğretmen’ sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana her yıl 24 Kasım günü “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. Bizleri bir sanatkâr gibi azimle, sabırla, sevgiyle, titizce, dikkatle ve sabırla birer şahesere dönüştüren öğretmenlerimize her zaman teşekkürü bir borç biliriz.


İlk emri “oku” olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır. İnancımız gereği bir harf öğretene kırk yıl köle olmayı şeref saydığımız için öğretmenlerimiz toplumumuzda birer kanaat önderi niteliği kazanmıştır. Öğretmenlerimiz milletimizin milli, ahlaki ve kültürel yönden temellerinin güçlü ve medeniyet bakımından ilerlemiş olmasında üstün gayretleri takdire şayandır. Birlik ve beraberliğimizin teminatı olan çocuklarımızı, özüne bağlı bireyler yetiştirecek olan öğretmenlerimizdir.


Milletçe, eğitime, öğretime, ilme, alime, öğretmene derin bir saygıyla, muhabbetle yaklaşıyoruz. Ülkemizde saygınlığı en yüksek meslek mensuplarının başında öğretmenler, ilim adamları gelmektedir. Geleceğimize ilişkin hedeflerimize ulaşabilmemiz konusunda en büyük görev, öğretmenlerimize düşmektedir.


Ülkemizin, başta Tekirdağımızda görev yapan öğretmenlerimiz olmak üzere,  tüm şehir merkezlerinden en ücra köylere kadar her karışında vazifelerini hakkıyla yerine getiren öğretmenlerimizi, kendilerini eğitime ve öğrencilerine adamış olmalarından dolayı en içten duygularımla tebrik ediyorum.


Bu duygu ve düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, kaybettiklerimizi rahmetle anıyor; bu onurlu meslekten emekli olmuş toplumumuzun vazgeçilmez mensupları emekli öğretmenlerimize sevenleriyle birlikte sağlık ve mutlu ömürler diliyor, fedakarca çalışan tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en samimi duygularla kutluyor, kendilerine kalbi sevgilerimi ve başarı dileklerimi sunuyorum.

Etiketler: , ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.