Teknolojik her şeye zam bekleniyor

Son aylarda yükselişe geçen döviz, özellikle ABD Başkanlık seçimleriyle beraber her gün yeni bir rekoru test eder hale geldi.


ABD Başkanlık seçimlerinden sonra en çok değer kaybeden 4. para birimi olan TL'nin değeri düştükçe, son tüketicilerin alım gücü de daha da azalıyor.


Dövize endeksli teknoloji ürünlerinin de dövizin Türk Lirası karşısında kazandığı bu değerle önümüzdeki günlerde zamlanacağı belirtiliyor.


Pek çok teknoloji üreticisinin ve perakende mağazasının ilk düşünceleri, bu zamların yüzde 10 seviyesinde olacağı yönünde.


Ancak yüksek döviz 2017 yılında da devam ederse, hayattaki her şeyin daha da zamlanacağı, teknolojik ürünlere de  işletme giderleri de dahil olarak bu zamların yüzde 15, 20 seviyesine çıkabileceği belirtiliyor.



Ürün Yerli Bile Olsa Zam Kaçınılmaz


Satın alacağınız ürün yerli bile olsa, işlemci, RAM, ekran paneli gibi pek çok bileşeni yurt dışından geldiğinden ve döviz ile satın alındığından, Türkiye'de satın alacağımız dizüstü bilgisayar, telefon, aksesuarlar, oyunlar ve oyun konsolları gibi pek çok bileşen yaklaşık yüzde 10'luk zamdan nasibini alacak.

Etiketler: , ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.