Altay tankı için ne kadar harcandı?

Türkiye'nin ilk yerli ana muhabere tankı olan Altay hakkında son gelişmeleri, Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım Koç açıkladı. İşte Altay tankı için bugüne kadar harcanan tutar!


altay tankı

Ülkemizde geliştirilen 3+ nesil yerli ana muharebe tankı Altay'ın proje ana yüklenicisi olan Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, proje hakkında son gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı.


Altay tankının savunma sanayi ihracatında Türkiye'ye sınıf atlatacağını vurgulayan Koç, açıklamasında Otokar'ın Altay tankının prototipinin üretimi için yaklaşık 1 milyar dolar harcama yaptığını belirtti.



5 yıl içerisinde 250 tank teslim edilecek!


Altay tankının seri üretimini gerçekleştirmek için gerekli altyapının ve programlamanın hazır olduğunu belirten Ali Koç, ilk etapta satın alınacak olan 250 tank için son fiyat teklifini yaptıklarını ve onay almaları durumunda 1.5 yıl içerisinde seri üretime başlayacaklarını ifade ediyor.


https://youtu.be/ZVwv8RQ7CLs

Tabi en çok merak edilen sorulardan birisi de, Altay tankı yurt dışına ihraç edilecek mi?





16-11/09/altay-03.jpg


Altay'ın tüm testlerden başarılı bir şekilde geçtiğini ve bugüne kadar iki ülkeden teklif aldıklarını vurgulayan Koç, TSK'nın ihtiyaçlarının karşılanmasının ardından devletin izni ile ihracat yapılabileceğini belirtiyor.


Kaynak - ShiftDelete.Net




Etiketler: ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.