Pazar Lezzeti: Zeytinyağlı Kabak Dolması

Pazar gününü evde mutfağında geçirmek isteyen takipçilerimiz için çok güzel bir yemek tarifi.


İşte Türk mutfağının enfes tatlarından biri Zeytinyağlı Kabak Dolması tarifimiz...


Malzemeler:




  • 1 kg. dolmalık kabak

  • 1,5 su bardağı pirinç

  • 2 adet orta boy kuru soğan

  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü

  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

  • 2 tatlı kaşığı nane

  • 1 tatlı kaşığı tarçın,

  • 1 tatlı kaşığı yenibahar

  • 2 adet kesme şeker

  • 1 su bardağı zeytinyağı

  • tuz


Kabakları hazırlamak için:




  • 3-4 adet domates


Yapılışı:




  1. Pirinci yıkayıp süzülmeye bırakın. Soğanlar ince ince yemeklik doğrayın.

  2. Tencere zeytinyağını koyun kızınca üzerine soğanları ve fıstıkları ekleyin.

  3. Tuzunu ve şekerini ekleyerek fıstıklar pembeleşinceye kısık ateşte kavurun.

  4. Süzülen pirinçleri soğanların üzerine ekleyin ve 10 dakika kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin.

  5. Pirincin üzerine kuş üzümü ve 1 su bardağı suyu ekleyip karıştırın. Tıngırdamaya başlayınca ocağın altını kapatın ve demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra baharatları ekleyip tekrar karıştırın.

  6. Kabakların saplarını kesin, baş kısımlarını da hafifçe düzeltip çatal yardımıyla kabuğunu çizin.

  7. İçini oyduğunuz kabakları hazırladığınız harç ile doldurun ve tencereye boşluk kalmayacak şekilde dizin.

  8. Üzerlerine domateslerden kapak keserek kapatın. Tüm kabaklara aynı işlemi uyguladıktan sonra tencereye kabakların yarısına gelecek kadar su ekleyin.

  9. Kısık ateşte kabaklar yumuşayıp pirinçler pişinceye kadar dolmaları pişirin.

  10. Pişen kabakları servis tabağına alıp soğutun. Dereotu serpin ve limon dilimleri ile servis yapın.

Etiketler:

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.