Hıdrellez ateşi 4-6 Mayıs tarihlerinde Orion’da yanacak

Baharın gelişini kutlamak, bolluk, bereket ve barış içinde geçecek bir yıl dilemek için yüzyıllardır yapılan Hıdrellez şenliklerinin adresi bu yıl 4-6 Mayıs tarihlerinde Orion AVM oluyor.


[tie_full_img]orion hıdırellez[/tie_full_img]

5 Mayıs Perşembe akşamı Orion AVM önünde yakılacak Hıdrellez ateşinden atlayarak dilek dileyecek ziyaretçiler, Roman müzik ekibinin oyun havalarıyla da eğlenip oynayacak.


4 Mayıs Çarşamba günü dilek ağacının kurulması ve dileklerin dilenmesiyle başlayacak etkinlikler 6 Mayıs akşamına kadar devam edecek. Rengarenk çaputlarla süslenen şenlik alanında ziyaretçilerin dileklerini simgeleyen kartlar bulunacak. Ev, araba, aşk, sağlık, para, eğitim gibi dilekleri simgeleyen kartlardan gönlünden geçeni seçen ziyaretçiler, bunları ağaca asarak dileğini dileyecek. Alanda görevli çingene kızların hem yardım edeceği hem gül dağıtıp oyunlar oynayacağı etkinliklere herkes ücretsiz katılabilecek.


Hıdrellez geleneğine göre 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan akşam da Hıdrellez ateşi yakılacak. Orion AVM önünde yakılan ateşten atlayarak dilekler dilenirken Çorlu’nun ünlü Roman müzik grubu Kel Orhan ve ekibi de en güzel oyun havalarıyla eğlenceyi coşturacak. 5 Mayıs’ta 19:30’da başlayacak program 20:30’a kadar devam edecek.


 

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.