Temsili Askerlik Uygulaması ve Yemin Töreni Gerçekleştirildi

Engelliler haftası kutlamaları çerçevesinde 8. Mekanize Tugay Komutanlığı tarafından Beşiktepe kışlasında düzenlenen temsili askerlik uygulamasında 20 engelliye terhis belgesi verildi.


[tie_full_img]temsili askerlik[/tie_full_img]

Engelliler Haftası münasebetiyle 20 engelli vatandaşımız 8.Mekanize Tugay Komutanlığına bağlı Beşiktepe Orgeneral Doğu Aktulga Kışlasında bir günlük temsili askerlik yaptı.


Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören, Sancak kıt’ası ve tören bölüğünün yerini alması ile devam etti.


Teğmen Kıraç tarafından Tugay’ın tarihçesinin okunması ve Sancak hakkında bilgi verilmesinin ardından yemin törenine geçilerek, engelli askerlerimiz askerlik yeminini ettiler.


Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu’nun yanısıra, Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Askeralma Bölge Başkanı Levent Erol, Askerlik Şube Başkanı Albay İlker Acar ile bazı bürokratlar ve engelli ailelerinin katıldığı törende Atakan Sırmacı yaş kütüğüne plaket çakarken  engelli askerler yemin ettiler ve terhis belgelerini protokol üyelerinin elinden aldılar.


Sonrasında yemin töreninin anlamını ifade eden konuşmayı Piyade Er Caner Kara yaptı. Konuşma sonrasında Piyade Er Atakan Sırmacı tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı.


Daha sonra törene Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek’in konuşması ile devam edildi. Askerlik görevinin kutsallığına dikkat çeken Tuğgeneral Halil Erkek, konuşmasının devamında, “ Bu kutsal görevi yerine getirmenize şahitlik etmek için burada bulunuyoruz. Engelli olmanın vatan savunmasına engel olmadığını bizlere gösterdiniz.” dedi.


Konuşmaların sonrasında yemin eden askerlerimize Vali Salihoğlu, Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından terhis belgeleri ve hediyeleri verildi.


Askerlerin yemin töreni, Tören Geçişi ile sona erdi.


[gallery link="file" columns="4" ids="1024,1023,1022,1021"]
Etiketler: ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.