19 Mayıs Coşkusu Cumhuriyet Parkında Yaşandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. Yıldönümü kutlandı. Çorlu’da etkinlikler kapsamında, bisiklet ve motosiklet ve off road araçlarının turu düzenlenirken,  ilk defa düzenlenen 5 bin metre koşusu büyük ilgi gördü.


[tie_full_img]19 mayıs çorlu[/tie_full_img]


Çorlu Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Feridun Demirel’in Atatürk Meydanı’nda yer alan Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayan kutlama programı, motosiklet ve bisiklet gruplarının Omurtak Caddesi’nden başlayarak Havuzlar Cumhuriyet Parkı’nda sona eren şehir turunun sonrasında off road araçları da şehir turu gerçekleştirdi. 5 bin metre koşu etkinliğinin de düzenlediği programda, protokol üyelerinin de yer aldığı halk yürüyüşü gerçekleştirilirken, Atatürk Meydanı’ndan başlayarak Cumhuriyet Parkı’na süren halk yürüyüşüne Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Feridun Demirel, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. Çorluluların evlerinin balkon ve pencerelerinden destek verdiği kortejde öğrenciler de dev bir Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıdılar.


Havuzlar Parkı’ndaki programda koşuda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin yanı sıra gençlik haftası nedeniyle basketbol, voleybol ve futbol kategorilerinde düzenlenen yarışmalarda derece elde eden sporculara da ödülleri, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü ve Çorlu Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Feridun Demirel tarafından verildi.


Atatürk Meydanı’nda başlayıp Cumhuriyet Parkı’nda sonra eren koşu yarışmasında kızlar kategorisinde İnci Güler birinci, Meltem Güler ikinci, Ayşenur Yüce üçüncü, Aylin Çaylı dördüncü, Ceyda İnce de beşinci olurken, erkekler kategorisinde de birinciliği Tacettin Alaer, ikinciliği Selim Öz, üçüncülüğü Çorlu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hakan Öztürk, dördüncülüğü Çorlu Belediyesi Personeli Mustafa Filibe, beşinciliği ise Özkan Demircan elde etti.


Etkinlikte Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 70 bisiklet okullara hediye edilirken, Folklor gösterilerinin de sunulduğu etkinlikte, Çorlu Kaymakamlığı’nın başlattığı Sanki Bıraktım kampanyası ve diğer hediye çekilişleri de yapıldı.

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.