Haydi Gezelim, Mevsim Artık Istrancalar...

Havaların ısınmasıyla gezi sezonunun açıldığı mevsimde yürüyüş, bisiklet veya motorlu taşıtlar ile yapılabilecek güzel parkurlarda gün yüzüne çıkmaya başladı.


Istrancalar


Yoğun kent yaşamından ve iş hayatından hızlı bir şekilde çıkabileceğiniz Istranca Dağlarındaki gezilecek yolları sizler için araştırdık ve inceledik.


Çilingoz Tabiat parkını çoğumuz biliriz peki bu yerden daha ileriye gidebileceğimizi biliyor muyuz? Eğer Çilingoz'a kadar geldiyseniz buradan ileriye aracınıza güveniyorsanız araçla, veya spor yapmak istiyorsanız yürüyerek veya bisiklet ile gidebilirsiniz.Istrancalar


Yıllar önce İstanbul'a su ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan şantiye yollarından Kastro (Çamlıköy) ve Kıyıköy'e kadar gidebilmeniz mümkün. Hatta biraz maceraperest bir ruha sahipseniz ana yoldan ayrılarak daha önce çok az kişinin gittiği en güzel koyları ve kimsenin bilmediği yerleri de keşfedebilir hatta çadırınızla kamplayabilirsiniz.


Çilingoz Tabiat Parkı ile Kastro Tabiat Parkı arasında uzanan eski şantiye yolu yaklaşık 10-15 kilometre uzunluğunda her iki yanı sık orman olan ve deniz manzaraları ile sizi büyüleyen bir yol.


Hem bisiklet sürmek hem de yürüyüş yapmak için oldukça ideal bir parkur. Zaman zaman binek otomobilleri ile giren ziyaretçiler de görmek mümkün.


Doğa ile iç içe bir hafta sonu geçirmek isteyen macera sever bir ruha sahipseniz, bu rotayı yapmanızı kesinlikle öneriyoruz, hatta fırsatınız varsa bir gece o güzel koylardan birinde kamp yaparak rotanızı çizmelisiniz.


[gallery link="file" td_select_gallery_slide="slide" ids="926,927,925,924,923,922,921,920,919,918,917,916,915" orderby="rand"]

 
Etiketler:

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.