Çocuklara Okul Yolu Çilesi

Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana kentimizi etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava dalgası sebebi ile üç gündür tatil olan okulların önlemler alınmadan bugün tekrar eğitime açılması öğrenci ve velilere büyük sıkıntı yaşattı.


Dün yapılan meteorolojik uyarıya rağmen okullarda eğitime devam kararı alan Tekirdağ Valiliği, daha yoğun iklim koşullarının yaşandığı iç bölgeleri düşünmemiş olsa gerek ki, Çorlu, Saray, Muratlı, Malkara, Hayrabolu gibi yüksek kesimde yer alan ilçelerdeki kar ve buz birikiminin tam anlamıyla temizlenmediği okulları eğitime açtı.

Zaten yaz saati uygulaması ile zifiri karanlıkta yola çıkan öğrenciler, bir de yollarda ve okulların bahçelerinde temizlenmeyen karla mücadele etmek zorunda bırakıldı. Ara yollarda hala ciddi kar birikintisi ve buzlanma mevcutken okulların tekrar eğitime açılması, hem öğrenci, hem veli hem de okul servislerini olumsuz etkiledi.


Görüşlerini aldığımız öğrenci velileri "Cuma günü daha kar yağmadan okulları tatil edip öğrencileri erken saatte çıkaran yetkililer her yer buz pisti gibiyken neden okulları açarlar anlayamıyoruz, okullarda hiç bir kar küreme temizleme çalışması yapılmamış çocukları okula bıraktık ama aklımız hep burada ya çıkıp bu buzda bir yerlerini kırarlarsa ne olacak? " dediler.


[gallery columns="4" link="file" ids="2766,2765,2764,2763"]

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.