Uğur Mumcu Katledilişinin 24. Yıldönümünde Anıldı

24 Ocak 1993'te bombalı bir suikast sonucunda öldürülen Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 24. ölüm yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Çorlu'da da sevenleri tarafından anıldı.


Atatürk Meydanı’nda toplanan Uğur Mumcu dostları, kortej halinde ellerinde karanfillerle 1994 yılında açılan Uğur Mumcu Parkı’na yürüdü. Düzenlenen anma etkinliğine Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanı İsmail Akar, Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu Gençlik Kolları Başkanı Bülent Karabudan, Cumhuriyet Halk Partisi Ergene İlçe Başkanı Erdinç İrel, parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.


Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu Gençlik Kolları Başkanı Bülent Karabudan ile Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanı İsmail Akar’ın açılış konuşmalarının ardından söz alan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, "Uğur Mumcu’nun katledilişini hepimiz çok iyi biliyoruz. Uğur Mumcu zamanın gericilerine, kaçakçılarına, katillerine ve bozguncularına karşı mücadele verdiği için katledildi. Onun gibi birçok yazarımız, birçok aydınımız da maalesef aynı düşüncelerinden dolayı sokakta veya evde bombalarla katledildi. Birçoğunun katili bulunamadı, karanlık bir tünelde yok olup gittiler. Ama şunu unuttular; bir insanı katledebilirsiniz, bir insanın vücudunu bu dünyadan alabilirsiniz ama aldığınız anda da o kişinin fikri bizlerin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaktır, Uğur Mumcu katledildi, onun gibi birçok aydınımız katledildi ama onların düşünceleri kalplerimizde yaşıyor. Bizim de görevimiz bu düşünceleri yaşatmak ve daima ileriye doğru taşımaktır" dedi.


Başkan Baysan konuşmasının devamında, "Bugünün Türkiye'sinde hala Türkiye Cumhuriyet’ini parçalamak için Türkiye'deki laik, demokratik çağdaş düzenimizi değiştirmek için çeşitli oyunlar oynanmaktadır, Maalesef terör son yılların en azgın dönemini yaşamaktadır. Kimseyi ayırt etmeden polisimizi, askerimizi, sıradan vatandaşlarımızı, kadın- erkek demeden katletmektedir ancak bu uğurda mücadele eden, Türkiye sınırlarını korumaya çalışan askerimizi, polisimizi kutluyorum, tüm şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Bu arada parantez içerisinde de belirteyim: 2 gün evvel bir teröristi Tekirdağ'da yakalayan Tekirdağ polisimizi de kutluyorum. Ben Uğur Mumcu’nun 24. ölüm yıldönümünde 23 seneden beri devamlı olarak buraya gelen siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Şu bilinmelidir ki; Uğurlar ölmez, Uğur Mumcu’nun yaktığı mumlar sönmez. Türkiye Cumhuriyeti laik, çağdaş Atatürk Cumhuriyeti bizler var olduğu sürece daima var olacaktır, hiç kimse de Atatürk'ün kurmuş olduğu laik, demokrat Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkamayacaktır" diyerek sözlerini sonlandırdı.


Anma etkinliği gençlerin şiir okuması ile son buldu.


 
Etiketler:

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.