Çorlu TSO'dan Şirket Kuruluşlarına Büyük Kolaylık

16 Ocak 2017 tarihinden itibaren daha önce noter huzurunda yapılan kuruluş aşamasında şirket esas sözleşmeleri, artık ticaret ve sanayi odaları bünyesinde hizmet veren ticaret sicil müdürlüklerinde ticaret sicili müdürü huzurunda yapılacak.


Söz konusu tebliğe göre, uygulamaya başlayan Çorlu T.S.O.'nda artık kuruluş aşamasındaki şirket esas sözleşmeleri Çorlu Ticaret Sicil Müdürlüğü’nde imzalanacak.


6728 sayılı “Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik  Yapılmasına Dair Kanun’un 66 ncı maddesi ile; 6102 sayılı Kanunun 40 ncı maddesi değişitirilerek gerçek ve tüzel kişi tacirin, ticaret ünvanını ve bunun altına atacağı imzayı, noter onayı şartı aranmaksızın ticaret sicili müdürü yahut yardımcısı huzurunda yazılı beyanda bulunmak suretiyle de verilebileceği belirtildi.


Ayrıca 6728 sayılı Kanunun 67nci maddesi ile; 6102 sayılı Kanunun 212, 215, 335, 339, 345, 566, 575, 585 ve 587nci maddeleri değiştirilerek şirket kuruluşunda kurucuların şirket sözleşmesini ticaret sicili müdürü veya yardımcısı huzurunda imzalamalarına imkan verildi.


Bu kapsamda; 06.12.2016 tarih ve 29910 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Şirket Kuruluş Sözleşmesinin Ticaret Sicil Müdürlüklerinde İmzalanması Hakkında Tebliğ” çerçevesinde kuruluş aşamasında sözleşme ve imza beyannamesi ile ticari işletme açılışı işlemlerinde  Ticaret Sicili Müdürlüklerine ibrazı zorunlu olan imza beyannameleri  Çorlu T.S.Odası bünyesinde bulunan Ticaret Sicili Müdürlüğü’nce onaylanabilecek, işlemler tek durak olan Çorlu TSO'nda tamamlanacak.

Etiketler: , , ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.