TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLLERİNDEN YGS MÜJDESİ

Tekirdağ Milletvekilleri Sn.Mustafa YEL, Sn.Dt.Ayşe DOĞAN, Sn.Metin AKGÜN ve İl Başkanı Sn.Cüneyt YÜKSEL'in Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerinde sınav yerinin uzaklığı nedeniyle yaşanan sıkıntıların çözümü için ÖSYM Başkanı Sn.Ömer DEMİR ile yaptıkları görüşmeler sonrasında Çerkezköy'ün YGS sınav merkezi olduğunu müjdelediler.


Konu ile yapılan açıklamada "İlçemiz Çerkezköy, Tekirdağ İl merkezine yaklaşık 70 km mesafede olup, öğrencilerimizin YGS sınavına girmek için bu mesafeyi sabah çok erken saatlerde yola çıkmalarına rağmen trafik sorunu nedeniyle ÖSYM sınavlarına sürekli geç kalmakta ve bu nedenle mağduriyetler yaşamaktadırlar.


Çerkezköy ilçesinde YGS sınavına girecek öğrenci sayısı 2500 olup, Kapaklı ilçesinde 350 öğrenci, Saray ilçesinde ise 600 öğrenci sınava girecektir. Bu toplamda 250.000 nüfusumuzu ilgilendiren bir durumdur.


Bu sorunu çözmek için, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi ile ÖSYM nezdinde yaptığımız girişimler sonucunda, Çerkezköy ilçemiz YGS'de sınav merkezi olmuştur. LYS'de ise ÖSYM yetkilileri başvuru sayısına göre yeniden değerlendirme yapacak, yeterli sayıda başvuru olması durumunda LYS'de Çerkezköy’de yapılacaktır.


ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Ömer DEMİR Bey'le yaptığımız görüşmede öğrencilerin YGS başarısına göre 2. Aşama sınavında da sayı ve talep arttığı taktirde (LYS) Çerkezköy’de yapılabileceğini söyledi. O zaman öğrencilerimize düşen çok başarılı olarak LYS'nin de Çerkezköy'de yapılmasını sağlamaktır. Bu anlamda Mart ayında yapılacak YGS'de öğrencilerimize üstün başarılar diliyoruz.” denildi.

Etiketler: , , ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.