Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Çorlu Belediye Ocak ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan başkanlık ederken; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da 2017 yılının ilk toplantısına katıldı.


Gündem maddelerine geçilmeden önce Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak meclis üyelerine hitap etti. Başkan Baysan; ülkemiz adına son derece üzücü olaylara sahne olan 2016 yılının bitimi neticesinde girilen yeni yılın ülkemiz ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni ederken; yeni yılın ilk günü Ortaköy'de meydana gelen ve 39 insanın katledildiği terör saldırısını lanetledi.


Başkan Baysan'ın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da yeni yıl ile ilgili temennilerini dile getirirken, kalan 27 aylık görev süresinde Çorlu ve Tekirdağ genelinde söz verilen ve planlanan tüm yatırımların hayata geçirileceğini belirtti. Başkan Albayrak ayrıca 450 milyon Türk Lirası değerinde 45 önemli tesisin 5 Ocak 2017 tarihinde yapılacak temel atma ve açılış törenlerine tüm katılımcıları davet etti.


Başkanların konuşmalarının ardından yapılan meclis toplantısında 8 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.


Yapılan gizli oylama sonucunda denetim komisyonuna Ömer Cebe, Ayşe Eroğlu, Güner Çetin, Kurtuluş Ay ve Mustafa Eryılmaz seçildi.


Sözleşmeli personel çalıştırılması ve alacakları ücretlerin tespiti oybirliği ile karara bağlandı


2017 yılında geçici iş çalıştırılması için meclis tarafından yetki verildi.


Zabıta personeline 2017 yılında ödenecek aylık maktu fazla çalışma ücreti tespit edilirken; ilçemizde cadde, sokak ve parklara verilmesi istenilen isim talepleri görüşülmek üzere komisyona havale edildi.  5 maddeden oluşan imar planı değişiklik talepleri görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edilirken; komisyon başkanı Alev Türk tarafından meclise sunulan 6 maddelik imar komisyonu raporu, komisyonun görüşleri doğrultusunda oybirliği ile kabul edildi.


Gündemin son maddesinde imar planlarında belediye hizmet alanı olarak belirtilen, mülkiyeti Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası adına tescilli taşınmazın Çorlu Belediyesi adına tescil edilmesi ile ilgili işlem yapılmak üzere Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'a yetki verilmesinin kararlaştırılmasıyla Çorlu Belediyesi Ocak ayı olağan toplantısı sona erdi.

Etiketler: ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.