TESKİ KENDİ AKREDİTE LABORATUVARLARINI KURUYOR

TESKİ Genel Müdürlüğü abonelerine ilettiği içme suyu ve atık suların kontrol mekanizmasını artık tamamen kendi bünyesinde sağlayacağını açıkladı.


Teskiden yapılan açıklama şöyle;


TESKİ kimyasal ve biyolojik analizlerini uluslararası kabul görmüş kriterlere sahip akredite laboratuvarlar tarafından yapacaktır.


TESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığının yaptığı araştırma geliştirme çalışmaları kapsamında, ortaya çıkan veriler TESKİ Yönetim Kurulu Toplantısı sonrasında Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı personeli Kimyager Şimal Kürümoğlu tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Sayın Dr. Şafak Başa’ya sunuldu.


Bu kapsamda TESKİ, akredite içme suyu ve atıksu laboratuvarlarının kurulumunun gerçekleşeceği bina proje çalışmalarına başlamıştır.


TESKİ kurulacak olan akredite laboratuvarlar ile kontrolünü sağlamakla yükümlü olduğu analizleri dış laboratuvarlarda hizmet karşılığı yaptırmak zorunda kalmayarak, kendi bünyesinde yapabilecektir. Kurulacak olan laboratuvarlar TESKİ bütçesine ek bir katkı sağlayacaktır.


Kurulması planlanan akredite laboratuvarlar ile içme suyu laboratuvarında 54, atıksu laboratuvarında 41 parametre olmak üzere toplam 95 parametre analiz yapılabilecektir.


Laboratuvarların kurulumu ile Trakya bölgesinde yerel yönetimler içerisinde oluşturulan ilk ve tek akredite laboratuvar olacaktır. Analiz için en yakın il olan İstanbul’a gönderilen numuneler, kurumumuz bünyesinde yapılacak olup bu sayede Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin ve TESKİ’nin saygınlığını ve güvenilirliğini arttıracaktır. Bölgede yaşayan vatandaşların içme suyu ve atıksu analiz taleplerine ve çevre kurumlardan gelen analiz taleplerine de ücret karşılığında hizmet verecektir. Sanayi bölgesinden gelecek endüstriyel atıksuların da TESKİ bünyesinde uluslararası standartlarda analizi yapılabilecektir. Ayrıca daha kesin ve kısa sürede analiz sonuçlarına ulaşılarak daha hızlı ve etkin bir kontrol mekanizması sağlanmış olacaktır.

Etiketler: , ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.