TESKİ SU SAYAÇLARI TEST VE KALİBRASYON İSTASYONU HİZMETE GİRDİ

TESKİ Su Sayaçları Test ve Kalibrasyon İstasyonu, TESKİ Genel Müdürlüğü Ek Hizmet Binasında hizmete girdi.


Trakya Bölgesinde ilk ve tek olan istasyonun açılış törenine Vali Yardımcısı Sayın Lütfullah Gürsoy, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak, Genel Sekreter Sayın Oral Karakaya, Muratlı Belediye Başkanı Sayın Nebi Tepe, TESKİ Genel Müdürü Sayın Dr. Şafak Başa, TESKİ Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın Nilgün Marmara ve Sayın Rıza Tekin, Genel Müdür Yardımcıları Sayın Dr.İbrahim İçöz ve Sayın A.Soner Ergin katıldı.


Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa; “Trakya Bölgesinde bir ilk olan, tam otomatik bilgisayar kontrollü hassas ölçüm yapabilen Su Sayaçları Test ve Kalibrasyon İstasyonumuz su sayaçlarını test etmeye başlamıştır. Abone İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde 2 adet personelimiz bu istasyonda görev alacaktır. Görevli personelimiz gerekli eğitimleri almıştır. Aldıkları eğitim sonucunda Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü onaylı Ölçü ve Ölçü Aletleri Tamir ve Ayar Yetki Belgeleri de alınmış oldu. Su Sayaçları Test ve Kalibrasyon İstasyonumuz 10 adet su sayacını aynı anda test ederek, elektronik ortama sonuçları kaydetmekte, sonuçlar bilgisayar çıktısı olarak aboneye verilmektedir. Yılda yaklaşık 2400-2500 adet itirazlı veya arızalı su sayacının TESKİ tarafından test işlemlerinin yapılması planlanmaktadır. Ayrıca istasyonumuz sadece TESKİ abonelerinde değil, çevre il ve ilçe belediyelerinin abonelerine de hizmet verecektir. Yeni açılan istasyonumuzda abonelerin, yüksek tüketim itirazları, sayaç arıza bildirimleri hızlı bir şekilde test edilerek çözüme kavuşturulacak ve abonelerimizin mağduriyeti giderilecektir.


TESKİ olarak diğer su ve kanalizasyon idarelerinde ne hizmet varsa, hepsini kurumumuza taşıyoruz. Kurumsallaşma yolunda TESKİ olarak mesafe alıyoruz. Su Sayaçları Test ve Kalibrasyon İstasyonunun kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.


Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ olarak büyük hedeflerimiz var. Bu hedeflerimizi adım adım gerçekleştiriyoruz. TESKİ yeni kurulan 14 su ve kanalizasyon idaresi arasında ilk üçtedir. Tahmin ediyorum ki 2017-2018 yıllarında da birinci olacağız. Açılışını yaptığımız istasyonun Trakya Bölgesinde tek olması bize ayrıca gurur vermektedir. .Yapılan bu hizmetlerin devamının geleceğini bilmenizi istiyorum. Bugün açtığımız Su Sayaçları Test ve Kalibrasyon İstasyonunun Tekirdağ ve ayrıca Trakya Bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.


Konuşmaların ardından TESKİ Su Sayaçları Test ve Kalibrasyon İstasyonunun açılış kurdelesi kesildi. TESKİ Abone İşleri Dairesi Başkanı Nurettin Doygun istasyonun çalışma sistemi hakkında törene katılan katılımcılara detaylı bilgi verdi. İlk test ve kalibrasyon çalışması Başkan Albayrak’ın butona basmasıyla yapılmış oldu.

Etiketler:

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.