“Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar” Çorlu’da Vatandaşlarla Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen ve 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişiminde Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokağa dökülen kahramanlarımızın o gece yaşadıklarını, hislerini ve duygularını paylaştığı “Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar” programı Çorlu Kültür Merkezinde düzenlendi.



Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan programa Kuran-ı Kerim tilavetinin okunması ile devam edildi.




Programda konuşan Vali Mehmet Ceylan konuşmasında:


“Hepinizin bildiği gibi 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk milletinin milli iradesine karşı bir darbe girişimi düzenlendi. Bu hain darbe teşebbüsü Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini dış güçlerin eline teslim etmeyi, Türkiye Cumhuriyetini sömürgeci devletlerin işgaline zemin hazırlayacak bir kargaşa ortamına sürüklemeyi amaçlıyordu.


Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını, Başbakanlık makamını, Meclisini, İstihbarat teşkilatını, Emniyet ve Silahlı Kuvvetlerini teslim almayı amaçlayan ve bunun için devlet kurumlarını ve milleti bombalamaktan çekinmeyen bir yapı ile karşı karşıya kaldık.


“Mevzu vatansa gerisi teferruattır’’ sözünü içine işlemiş bir toplum, sancağı hainlere bırakamazdı. Bırakmadı da. Bayrağını kapan genç, yaşlı, hasta, engelli demeden sokaklara koştu. Yeri geldi fırsatı olan tankın önünde durdu, yeri geldi kurşuna göğüs gerdi. Çünkü millet olma bilinci bunu gerektirirdi.

Çünkü çocuklarına gelecekte anlı şanlı bin yıllık mazi bırakacak olmanın vereceği gurur bunu gerektirirdi.


Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu bereketli topraklar; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’ inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı da bağrından çıkarmıştır.

Hainler 62'si polis, 5'i asker, 181’i sivil 248 kişiyi şehit etti. 2193 kişi ise yaralandı. FETÖ terör örgütü, özgürlüğümüze pranga vurmak istedi. O gece elleri silahlı karanlık adamlar her gün gelip geçtiğimiz caddeleri, köprüleri, okul önlerini kesmiş haramiler gibiydi. Ama Yunus Emre’den, Mevlana’dan, Hacı Bektaş’tan, Hacı Bayram Veli’den, Pir Sultan Abdal’dan beslenen bu toprağın evlatları zalimlere karşı istiklali ve istikbali için direndi.

Taraflaştırılarak birbirine kırdırılmak istenen milletimiz, o gece bir olup ayağa kalkarak sokağa çıktı ve sinsi duvarları, surları yıktı, geçti. İnanan, savunan bir halkın önünde hangi güç durabilirdi ki? Kazanlı bir köylü, Urfalı bir delikanlı, Ankaralı bir öğretmen, Halkı için çalışan Türk Polisi, Milli iradeyi savunan bu memleketin gerçek Mehmetçikleri gücü zulme alet edenlerin karşısına bir bayrak gibi dikildi.


Bir oldular, diri oldular, iri oldular. Ayrımcılıkları kaldırdılar. Ötekileştirmediler. Aynı mevziler de yan yana ve sımsıkı durdular. Çünkü tarihleri bir, inançları bir, gelecekleri birdi. Her geçen gece sayıları azalacağına çoğaldılar. Kendilerinin seçtiği Cumhurbaşkanını yalnız bırakmadılar. Günlerce, meydanlar da güç gösterisi yaptı. Ve dosta düşmana halkın yanın da olmadığı hiçbir şeyin başarılı olamayacağını gösterdiler.


Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşları etrafında birleşen atalarımız sayesinde kazanılan bu memleketi yıkamayacaklarını anlayamayan terör örgütlerine karşı birlik olduğumuz da neler yapabileceğimizi gösterdik.


Vatan şairimizin de dediği gibi, “Allah bu memlekete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın.”

Bu birlikteliğimiz kaybolmasın, Milli iradenin hâkim olduğu, güçlü Türkiye için daha güzel günler görmek dileğiyle.”


Vali Ceylan’ın konuşmasının ardından Kum Sanatı Sanatçısı Veysel Çelikdemir, 15 Temmuz gecesi yaşananları konu edindiği çalışmasını izleyenlere sundu.


Sonrasında “Milletin İradesi” isimli video gösterimi yapıldı.


Ardından programa; İsmail Hakkı Ürün moderatörlüğünde, 15 Temmuz gecesi İstanbul Saraçhane Parkında gazi olan 14 yaşındaki Adviye Gül İsmailoğlu, 15 Temmuz gecesinin simge yerlerinden biri olan o gün ki adı Boğzaiçi Köprüsü’nde gazi olan Yusuf Özgün ve Ankara Genelkurmay Başkanlığında yaşanan olaylar neticesinde gazi olan Abdullah İrgin’in olaylar sırasında başından geçenleri, hislerini, beraber hareket ettikleri vatandaşlarımızın duygularını ve yaptıklarını içeren birer konuşma yapmaları ile devam edildi.


Konuşmaların ardından Vali Ceylan 15 Temmuz gazilerimize birer Türk Bayrağı ve Karacakılavuz El Dokuması hediye etti.


Programa Vali Mehmet Ceylan’ın yanı sıra; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkan Vekili Rasim Arı, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etiketler: ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.