Başkan Yardımcısı Çolpan Sözde Hisse Devri Konusunda Açıklama Yaptı!

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, son günlerde Silahtarağa Mahallesi’nde 18. Madde uygulaması yapılacağı belirtilerek, sözde hisse devri yapılması istendiği konusunda vatandaşların kandırıldığını söyledi.


Çorlu Belediyesi’nin adının kullanılarak vatandaşlardan 18. Madde uygulaması ile hisse devri istenildiği konusunda gelen şikâyetleri değerlendiren Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, vatandaşların böyle söylemlere kanmamaları gerektiğini ve kandırılanların da sözleşmelerini iptal etmeleri gerektiğini ifade etti.


Başkan Yardımcısı Çolpan açıklamasında, “İlçemiz Silahtarağa Mahallesi sınırları içerisinde kalan ve imar planlarında Üniversite Alanı olarak gösterilen parsellerde özel firmalarca imar planlarında düzenleme yapıldığı ve buna göre de 3194 sayılı imar kanununun 18. Madde uygulamasının yapılacağı belirtilerek parsel maliklerinin görüşmelere çağrıldığı ve yapılacak olan düzenleme ve uygulamalara karşılık hizmet bedeli olarak %5 oranında NAVSES adı altında özel firma adına hisse devirlerinin yapılması istendiği hakkında duyumlar alınmıştır.


 Belediyemize yapılan şifahi başvurulardan Çorlu belediyesinin adı kullanılarak vatandaşların yanlış yönlendirildiği anlaşılmıştır. Belediyemiz bahsedilen çalışmalarda yer almamakta olup, sadece Namık Kemal Üniversitesi tarafından plan yapımı için talep edilen kurum görüşü yazısı cevaplandırılmıştır. Adı geçen Özel firma tarafından yapılacağı belirtilen imar planı düzenlemesi ve parselasyon işlemlerinde 3194 sayılı imar kanunu ve ilgili yönetmeliklerinde parsel maliklerince özel firmalara veya 2. Şahıslara parsellerden hisse devri yapılması zorunluluğu bulunmamaktadır. 3194 sayılı imar kanununun 18. Maddesi gereğince DOP ve Kop oranı adı altında kesintiler yapılmakta ve kop oranına karşılık yapılan kesinti yine parsel malikleri adına tescil edilmektedir. Yasal mevzuatta hizmet bedeline karşılık konut alanında kalan parsellerde %5 Ticari alanda kalan parsellerde %15 kesinti yapılmasına ilişkin bir düzenleme bulunmamaktadır.


Vatandaşlarımızın belediyemize gelerek doğru bilgi almaları ve hizmet bedeli adı altında parsellerinden %5 ve %15 vb. oranında hisse devri yapmış olanların da sözleşmelerini iptal etmeleri hususunda kamuoyuna duyurulur” ifadelerine yer verdi.

Etiketler: ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.