TESKİ'den Yapılan Haberlere Sert Tepki

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, hafta içi bazı yayın organlarından yapılan haberlerle ilgili basın açıklaması yayınladı.


Açıklama şöyle;


bizimgazete adlı internet gazetesinin 26/02/2017 tarihli "Albayrak'tan vaz geçtik, meclisi de tınlayan yok - Kadrolu işçiye çifte standart" başlıklı haberinde;


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu karar doğrultusunda, Belediye ve Kurumlarında görev yapmakta olan daimi işçilere şimdiye kadar kullanmadıkları izinleri kullanma zorunluluğu getirdiği ve bu kararla kullanılmayan izin sürelerinin işçilere mesai olarak yansıtılmasının veya emekliliğinde izinleri toplu kullandığı aylar için ilgili işçiye maaş ödemesinin önüne geçilerek Kamu Zararının önlenmeye çalışıldığı belirterek söz konusu Meclis Kararına TESKİ’ nin uymadığı ve kullanılmayan izin sürelerinin emeklilikte paraya çevrilerek işçiye ödendiği beyan edilmektedir. Haberde bahsi geçen konu ve iddialar tamamen gerçek dışı olup, aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığının Belediye ve kurumlarında görev yapmakta olan daimi işçilerin izinleri kullanma zorunluluğu getirdiğine dair Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi ve TESKİ Genel Kurulunca alınan herhangi bir karar bulunmamaktadır. Zira zorunlu veya zorla izin kullandırma şeklinde Meclis Kararı alınması da yasal çerçevede mümkün değildir.


Genel Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapmakta olan daimi işçilerin izin planlaması ilgililerin ve çalıştıkları birimin iş durumuna göre işçi ve amiri tarafından müşterek olarak planlanmaktadır.


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Genel Müdürlüğümüzde görev yapmakta olan işçilerin emeklilik veya iş sözleşmesinin feshi durumunda 4857 sayılı İş Kanunu’nun 59. maddesindeki hükümler uygulanmaktadır. Kurumumuzun belirtilen yasal düzenlemeler dışında hareket etmesi söz konusu değildir.


Bu itibarla, basın meslek ilkelerinden olan “Soruşturulması gazetecilik olanakları içinde bulunan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğuna emin olmaksızın yayınlanamaz.” ilkesine aykırı şekilde haber yapılarak, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesi karşısında; basın açıklamasının yapılması gereği hasıl olmuştur.


Belirtilen internet sitesinde sürekli olarak Kurumumuz aleyhine karşı yapılan yalan ve iftira niteliğindeki haberlere karşı yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla kamuoyuna saygıyla duyurulur.


TESKİ Genel Müdürlüğü

Etiketler:

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.