Firmalara Atık Madeni Yağlar Hakkında Tebligat Yapıldı

Çorlu Belediyesi Çevre Kontrol Ekipleri tarafından atık madeni yağ üreticisi işletmelere 'Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği' hükümleri hakkında bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.


Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çevre kirliliğini önleyici çalışmalar kapsamında atık madeni yağların toplanması esasları hakkında atık madeni yağ üreten işletmelerde bilgilendirme ve tebligat çalışmaları gerçekleştiriliyor.


Konu hakkında açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, madeni yağların otomotiv endüstrisinde motor, kompresör, pompa ve benzeri mekanik ekipmanlarda yağlayıcı olarak kullanılmakta olduğunu ve petrol esaslı baz yağlara katkı maddelerinin ilavesiyle elde edildiğini belirterek bu yağların tehlikeli atık maddeler sınıfına girdiğini söyledi. Demirci açıklamasında, "Bu yağlar, mekanik ekipmanlarda belirli bir süre kullanıldıktan sonra dışarıya atılmaktadır. Atık yağlar doğrudan yakıldığında çevreye kirletici emisyonlar yaymakta, toprağa uygun olmayan bir şekilde dökülmesi veya çöpe atılması sonucunda yağmur suları ile akarsulara, göllere ve denizlere karışarak suların kirlenmesine neden olmaktadırlar. Atık madeni yağlar bertaraf etmeden önce ıslah ve geri dönüşüm işlemi uygulanırsa, çevre kirliliğinin önlenmesinin yanında  ekonomik olarak da değerlendirilmiş olacaktır. Biz de Çorlu Belediyesi olarak çevre kirliğini kaynağında engellemek ve sürdürülebilir bir çevre sağlamak için atık madeni yağ üreticisi olan işletmelerin yönetmelikteki kurallara uyup uymadıklarını  kontrol ediyoruz" dedi.


Çalışma kapsamında işletmelere atık motor yağların kanalizasyona dökülmemesi ve lisansı bulunmayan firmalara atık yağ verilmemesi konusunda sözlü bilgiler aktarılırken yazılı tebligat yapıldı.

Etiketler: , ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.