Başkan Albayrak'tan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi:


"Türk ve dünya tarihine altın harflerle yazılan, bir milletin azim ve kararlılığı ile verdiği şanlı mücadelenin destanı olan Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi, bağımsızlık savaşının temellerinin atıldığı, milletimizin zamanın en güçlü ordularına karşı vatanseverlik, fedakarlık, birlik ve beraberlik duyguları ile vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren büyük bir mücadeledir.


Çanakkale Destanı, hafızalardan hiçbir zaman silinmeyecek olan "Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum"  sözlerini söyleyen Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk'ün üstün başarısının ve milletine olan güvenin ve inancın göstergesidir. Sadece geçmişimizin hatırası olarak değil, geleceğimizin ilham kaynağı olarak da Çanakkale Zaferi, insanlık tarihi için son derece önemli bir yere sahiptir.


Ayrıca Yarbay Mustafa Kemal'in törenle sancağını verdiğini 19.Fırka ve 57. Alay, Çanakkale ruhunun en önemli mihenk taşlarından biri olmuş, hafızalardan silinmeyecek kahramanlıklar göstermiştir.19.Fırka ve 57. Alay'ın kısa bir sürede şehrimizde oluşturulması biz Tekirdağlılar için büyük bir onurdur. Destanlar yazan kahramanlarımız, canlarını seve seve feda etmiş; verdikleri mücadeleler ile tüm dünyaya örnek olmuşlardır.


Bu duygu ve düşüncelerle,18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yılında, bizlere bu kutsal vatan topraklarını armağan eden başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale Destanını yazan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum."

Etiketler:

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.