Başkan'dan "18 Mart Çanakkale Zaferi" Kutlaması

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı. Mesaj şöyle;


102 yıl önce Birinci Dünya Savaşı'nın önemli cephelerinden olan Çanakkale'de kazanılan Deniz Zaferi, Türk ve Dünya tarihi açısından önemli bir yere sahiptir. Çanakkale'de, tamamen bittiği zannedilen Türk Milleti, kendinden donanım ve nicelik olarak çok üstün ordulara karşı bağımsızlık ve özgürlük ruhu ile büyük bir mücadele ve direniş gerçekleştirmiştir. Vatanın bölünmez bütünlüğünün korunması için kenetlenen Türk Milleti, büyük bir destan ve zafere imza atmıştır. Çanakkale Savaşları'nda tarih sahnesine çıkan Kurtuluş Savaşımızın Komutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk etrafında birleşen Türk Milleti, özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini tüm Dünya'nın gözü önünde sergilemiştir. "Çanakkale Geçilmez" diyen bir ulus Çanakkale'yi adeta çelik bir kaleye çevirmiş; Kurtuluş Savaşı'nın ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atmıştır. Ülkemizin kavganın ve savaşın en haklısını verdiği dönemlerde bile Türkiye'nin iç ve dış politikasını "Yurtta sulh, cihanda sulh" diyerek ifade eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk; dünya barışının insanlık için ne denli önemli olduğunu ortaya koymuştur.


Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarını kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmak; ulusal değerlerimize, Cumhuriyetimize sahip çıkmak; bayrağımızın dalgalanması için mücadele eden Atalarımıza; canını, kanını bu uğurda hiç düşünmeksizin feda eden şehitlerimize karşı tarihi sorumluluğumuz ve borcumuzdur.


Bu duygularla, 102 yıl önce bugün 18 Mart 1915’te, milletimize mukaddes bir zafer kazandıran başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve bu savaşta canını feda etmiş kahraman Türk askerlerini saygıyla anıyor, yazdıkları destanın önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum.

Etiketler:

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.