IPhone 8,10. Yıla Özel geliyor

Iphone 7 vitrinlerde alıcısını beklemeye devam ederken, bu sene sonlarına doğru çıkması planlanan iphone 8 ile ilgili çeşitli bilgiler internet sitelerinde sızmaya devam ediyor.


İlk telefondan bu yana 10. yılını dolduran iphone telefonları 10. yıla özel bir çok yeni özellikle kullanıcının karşısına çıkacağa benziyor.


Özellikle son günşlerde AR yani arttırılmış gerçeklik çalışmaları iphone severleri heyecanlandırırken, Apple'ın binin üzerinde mühendisi bu konu hakkında seferber ettiği söyleniliyor.


iphone8_01


Göz Tanıma Sistemi mi geliyor


Iphone 8 ile birlikte ekran alanını genişletmesi beklenilen apple, parmak izi sensörünü kaldırıp, bu sensörle kaybettiği ekran alanını büyüteceği ve gelişmiş bir göz tanıma sistemi kullanılacağı gelen dedikodular arasında.


Bu sistemle kullanıcıların artık telefonlarını açmak için parmak izini vermek veya şifre girmek yerine telefonun ön yüzüne bakmaları yeterli olacak.


Kablosuz Şarj Hayata Geçecek


Iphone 8 ile ilgili olarak Apple analistlerinin bir diğer değişim iddiası ise kablosuz şarj özelliği olacağı yönünde. Bu özelliğin ayyuka çıkması ile telefonların artık lighling kablosuz olarak satılacağı veya kablosuz şarj aletinin ayrı olarak satılacağı konuşuluyor.


iphone8_04


Pil Sorunu Tamamen Ortadan Kalkacak


İç yapısında tamamen değişime gidileceği belirtilen iphone 8 ile birlikte oled ekranın kullanılacağı ve elektronik devre kısmının küçültülerek kasa içinde pile daha büyük alan sağlanacaği belirtiliyor. Bu değişimle plus modelindeki pil gücünün küçük modellerdeki gövdede sunulacağı belirtiliyor.



10. Yıla Yakışır Bir Iphone


Son on yılda telefon sektöründe diğer markaların oldukça önüne geçen Apple Iphone modelleri ile adeta kendi fanatik kullanıcılarını oluşturdu.


10. yıla yakışır özel bir model üretmek isteyen firma kullanıcılarına büyük sürpriz yapabilir.


Yıl yıl çıkan iphone modelleri şöyle;


2007 - iPhone
2008 - iPhone 3G
2009 - iPhone 3GS
2010 - iPhone 4 (yeni tasarım)
2011 - iPhone 4s
2012 - iPhone 5 (yeni tasarım)
2013 - iPhone 5s
2014 - iPhone 6 and iPhone 6 Plus (yeni tasarım)
2015 - iPhone 6s and iPhone 6s Plus
2016 - iPhone 7 and iPhone 7 Plus
2017 - iPhone 8 and iPhone 8 Plus (tahmin edilen)


iphone8_03


Tamamen Su Geçirmez Bir Iphone 8


Iphone 7 ile su sıçramalarına karşı dayanıklılık vaad eden Apple, yeni telefonunda 1,5 metreye kadar tam su geçirmezlik yapacağı iddiaları ise başka bir heyecan yaratan özellik. Daha önce Sony Z serisinde uygulanan ve su altı çekimleri yapılabilen özelliğin iphone 8 ile kullanıcılara sunulması gündemde.


Oled Ekran Fiyatları Katlar mı?


Yeni iphone 8 ile oled ekrana geçileceğinin söylentisi ile apple hayranlarını fiyat konusunda kötü bir haber de bekliyor, oled ekranlı iphone 8 kararının Apple'a büyük bir maliyet artışına neden olacağı belirtilirken, iphone 8'in Amerika satış fiyatının 1000 dolar ve üzeri olabileceği söyleniliyor.


Bu durumda Türkiye'deki satış fiyatlarını tahmin bile edemiyoruz tabii ki.


iphone8_02


Ne Zaman Çıkacak


Yeni iphone 8'in daha önceki iphone modellerinde olduğu gibi bu yılın Eylül ayında çıkabileceği söylentileri internette dolaşmakta, hatta tam tarih veren siteler bile var bunların belirttikleri tarih 8 Eylül 2017.

Etiketler:

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.