Kadınlar Günü Coşkuyla Kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Çorlu'da da yapılan tören ve etkinliklerde coşkuyla kutlandı.


Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen kutlama programı Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ve yüzlerce Çorlulu kadının katılım gösterdiği törende, Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şefika Koca ve meclis üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden törende Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şefika Koca günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Başkan Koca yapmış olduğu konuşmasında Kadınlar Günü'nün tarihsel sürecine değindi. Günümüz Türkiye'sinde kadına gereken değerin verilmediğinin ve kadınların toplumda karşılaştığı sorunların altını çizen Şefika Koca, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Tören alanında Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından katılımcılara şal ve karanfil dağıtıldı.


Çelenk sunma töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Hanımeli Kermesi'nin açılışı yapıldı. Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ile birlikte kermesin açılışı için kurdele kesen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan yapmış olduğu konuşmasında tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarken, inşaatı devam eden Atakent Kapalı Pazar Yeri'nin faaliyete geçmesiyle birlikte söz konusu tesisin haftanın bir günü Çorlulu kadınların el emeği ürünlerini satması için tahsis edileceğini müjdeledi. Daha sonra kermes için kurulan stantları gezen Başkan Baysan katılımcılarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.


Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen etkinlik programının son ayağında Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde söyleşi gerçekleştirildi.


Söyleşi öncesinde sahneye gelen ve bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe Coca-Cola İçecek A.Ş.'nin önemli katkılar sağladığının altını çizen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, kadının her zaman el üstünde tutulmasını gerektiğini ifade ederek, "Her zaman her yerde dile getirdiğim bir sözü sizlerle paylaşmak istiyorum. Dünya da iki tane canlı var. Birisi toprak diğeri ise kadın. Kadın ve topraktan başka canlı yaratabilecek bir isim yok. O yüzden ne toprağımızdan vazgeçebiliriz ne de kadınlarımızdan... Her ikisinin de değerini bilmemiz gerekiyor.


1857 yılında yaşanan elim bir olayın ardından o gün hayatlarını kaybeden kadınların verdiği mücadelenin örnek olabilmesi ve unutulmaması için ilan edilen gündür bugün. Ama Dünya'da kadınlara en büyük değeri veren ve özgür kılan biliyorsunuz ki bizim ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'tür. Dünya da ilk defa seçme ve seçilme hakkını veren lider Atatürk'tür. Bunu asla unutmamamız lazım. Geri kalmış toplumlara baktığımızda kadının adı dahi yok. Bugün bazı ülkelerde büyük yaygara kopuyor. Neymiş, kadın araba kullansın mı yoksa kullanmasın mı? Kullanırsa ne kadar ceza alacak bu konuşuluyor. Bugün geri kalmış bir çok ülkede kadının şekli var ama maalesef adı yok.


Ama demokratik, çağdaş ve ileri derecede özgürlüğün yaşandığı ülkelerde de kadının yeri erkeklerden çok daha fazla ön planda. Çünkü orada insan haklarına saygı ve hürmet var. Bizim Türkiye olarak kadınlarımızı ön plana çıkarmamız ve kadınlarımızın değerini bilmemiz lazım.


Daha önce KASAİD ile birlikte yürüttüğümüz ortak çalışma neticesinde "Kadınlar Ne İster?" isimli bir kitap hazırlanmıştı. Kitapta dikkatimi çeken bir cümle oldu. Her kadının eşinden muhakkak bir isteği vardır. Ama onun dileği bence çok anlamlı. Demiş ki, eşim değerimi bilsin yeter! Belki de o kişi şu anda aranızdadır. O yüzden kadınlarımızın değerini bilelim. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü bir kez daha kutluyorum" dedi.


Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde yapılan programda oyuncu Akasya Asıltürkmen ve Coca-Cola İçecek A.Ş. Ülkeler İnsan Kaynakları Operasyonları Müdürü Banu Kököz tiyatro salonunu dolduran katılımcılara hitap ederken, söyleşinin moderatörlüğünü ise Coca-Cola İçecek A.Ş. İnsan Kaynakları Yöneticisi Çiğdem Aydoğan yaptı.


Öte yandan etkinlik kapsamında fuaye alanına konulan dilek ağacına ise kadınlar günü nedeniyle dilekler yazılarak asıldı.

Etiketler:

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.