Çorlu Belediyespor Edirne'yi Nakavt Etti.


Türkiye Erkekler Bölgesel Basketbol 6'lı final grubu öncesi oynanan yarı final ikinci maçında Çorlu Belediyespor ile Edirne Belediye Edirnespor Çorlu Belediye Spor Salonunda karşı karşıya geldiler. 

Maça tutuk başlayan ev sahibi Çorlu Belediyespor önünde sayıları bulan Edirne Bld. Edirnespor ilk çeyreğin büyük bölümünü önde götürse de son dakikalara doğru aradığı sayıları bulan ve savunmayı oturtan Çorlu Belediyespor ilk on dakikalık bölümü 12-11 önde geçti. 

İkinci çeyrekte de üstünlüğünü sürdüren ev sahibi Çorlu temsilcisi yaptığı güzel savunmayı bulduğu üçlüklerle süsleyince farkı daha da açarak devre arasına 33-23 önde giren taraf oldu. Üçüncü çeyreğe daha istekli başlayan konuk ekip Edirne Bld. Edirnespor farkı eritmeye başlaması karşısında Çorlu temsilcisi istediği oyunu bir türlü parkeye yansıtamadı. 

Edirne Bld. Edirnespor'un savunmayı sertleştirmesi ile sayı bulmakta zorlanan Çorlu temsilcisi gelen molanın ardından daha sabırlı hücum etmeye ve dış şutlarla sayı üretmeye başladı. 

Üçüncü çeyrekte son dört dakikaya girilirken aradaki farkı 48-37 skoru ile 11 sayıya çıkaran Çorlu Belediyespor, potasında gördüğü basket faul ile farkı muhafaza edemedi. Bu dakikadan itibaren savunma ve hücumda istediklerini yapan Edirne temsilcisi Çorlu Belediyespor'u dış şutlara zorlayınca çeyreğin bitimine 1 dakika 30 saniye kala farkı üçe kadar indirdi 48-45. 

3. çeyreğin sonunda iki takımda sayılar bularak karar periyoduna 50-47 skoru ile girdiler. 4. çeyreğe de iyi başlayan konuk ekip ilk üç dakika sonunda oyunda uzun süre sonra tekrar öne geçmeyi başardı 50-51. 

Dış şutlarla skor üretmeye çalışan Çorlu Belediyespor sayı bulamazken, pota altında da Edirne'li uzunlar Çorlu temsilcisine sayı şansı tanımadı. Çorlu temsilcisinde hücumda yapılan yanlış tercihler skor üretimine darbe vururken, üst üste yapılan basit hatalar mola alınması ile noktalandı 52-54. 

Hücumdaki tüm kötü tercihlere rağmen savunmada başarılı oynayan Çorlu Belediyespor'lu oyuncular farkın daha da açılmasını bir nebze engellediler. Maçın son dakikalarında skor avantajını elinde tutan Edirnespor, hücum sürelerini sonuna kadara kullanarak süreyi eritmeye çalışırken, Çorlu Belediyespor daha hızlı hücumlarla farkı eritmeye çalıştı. 

Dış atışlarda başarılı olamasa da hızlı hücumlarla Edirne potasını sallayan Çorlu Belediyespor son 1 dakika 30 saniyeye 56-55 önde girmeyi başardı. Son dakikası oldukça heyecanlı geçen maçta Çorlu Belediyespor'lu oyuncu yarı sahadan zamanında çıkamayarak oldukça basit bir top kaybı yapınca son hücum Edirnespor'un oldu. 

Edirne Bld. Edirnespor bu son topu başarılı şekilde kullanmayınca maçı kanzan taraf 56-55'lik skorla Çorlu Belediyespor oldu ve seriye 1-1 eşitlik geldi. 

Maçın bitimiyle sahaya giren taraftarlar sevinçlerini Çorlu'lu basketbolcularla kutlarken, emniyet güçleri ve güvenlik kuvvetleri istenmeyen olay çıkmasına engel oldular. Seride üçüncü ve son maç yine Çorlu Belediye Spor Salonunda 7 Mayıs 2017 Pazar günü oynanacak ve finale yükselen takım belli olacak.

Etiketler: ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.