Başkan Baysan Kent Parkı Gündemiyle Meclis Üyeleri İle Buluştu

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan gerçekleştirdiği toplantıda Çorlu Belediyesi Meclis Üyeleri ile bir araya geldi.


Düzenlenen toplantıya belediye meclis üyelerinin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Sarıkurt, Erdoğan Demirci, Serhad Çatalkaya ve Oktay Çolpan ile ilgili birim amirleri ve bürokratlar katıldı. Başkan Baysan;  “eski hastaneler bölgesi” olarak tabir edilen ve şu anda atıl durumda bulunan alana Çorlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilmesi planlanan kent parkının projesi hakkında bilgiler verirken söz konusu projenin hayata geçirilmesi için katılımcılardan ve tüm Çorlu halkından destek istedi.

Atatürk Meydanı, Eski Asker ve Eski Devlet Hastaneleriyle, Eski Kız Meslek Lisesi ve çevresindeki yapıları kapsayan Çorlu Kent Parkı projesi kapsamında Belediye Meclis Üyelerini bilgilendirmek ve Çorlu'nun menfaatleri doğrultusunda ortak kararlar alabilmek için düzenlenen toplantıda konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, ilk toplantıyı Çorlu'da faaliyet gösteren basın mensuplarıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu toplantılarımızı bundan sonra sivil toplum kuruluşları ile de yaparak en kısa sürede Kent Parkı için hazırlamış olduğumuz projemizin tanıtımını içeren dosyayı milletvekillerimiz ile paylaşacağız ve gerekli müracaatlarımızı yapacağız. Bu proje tamamlandığında gelecek nesillerimiz için büyük bir miras olacak. Bu proje kapsamında uzun süreden beri çalışıyoruz. Bu projenin mimarı ise Londra ve İstanbul'da yaşamını sürdüren Çorlulu Öğretim Üyesi ve Yüksek Mimar Güvenç Topçuoğlu. Kendisiyle Çorlu'ya gelip gittiği süreç içersinde bir araya geldiğimizde, doğduğum yere ben de bir şeyler katmak isterim düşüncesiyle bu hazırlığı yaptı. Aynı zamanda çeşitli şehirlere de danışmanlık yapıyor. Bu projenin hayata geçmesi için üzerimize düşen neyse yapmalıyız" dedi.

Başkan Baysan konuşmasının sonunda "TOKİ'ye bedelsiz olarak Çorlu'da yaklaşık 3 milyon m² arazi tahsis edilmişken, söz konusu alanda bulunan 120 bin m²'nin 300 bin nüfuslu Trakya’nın en büyük kenti Çorlu’muza park alanı olarak tahsis edilmesinin yerinde olduğu görüşündeyiz.” dedi. Başkan Baysan'ın yapmış olduğu konuşmanın ardından söz konusu proje için çalışmalarda bulunan Londra ve İstanbul'da çalışmalarına devam eden Çorlulu Yüksek Mimar Güvenç Topçuoğlu, ilgili proje hakkındaki kapsamlı sunumunu toplantı katılımcıları ile paylaştı.

Yapılan sunumun ardından konu hakkında görüş alışverişinde bulunulurken; izlenecek yol haritası hakkında planlama yapıldı. 
Etiketler: , ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.