TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ EMRE KÖPRÜLÜ, ALMANYA’NIN SÖZDE SOYKIRIM KARARI’NI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
[tie_full_img][/tie_full_img]
Köprülü, Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Almanya başta olmak üzere Avrupa’da yaşayan milyonlarca Türk’e karşı düşmanlığın körükleneceği uyarısını yaptı.
Köprülü’nün, hükümetin tüm Avrupa’da zaten var olan islamofobi ve yabancı düşmanlığının önüne geçmek adına acil eylem planı oluşturmayı düşünüp düşünmediği sorusunu da yönelttiği önerge şöyle:
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Binali YILDIRIM tarafından yazılı olarak cevaplandırılması konusunda gereğini arz ederim.
Emre KÖPRÜLÜ
Tekirdağ Milletvekili
TBMM Başkanlık Divan Üyesi
Almanya Federal Parlamentosu, sözde Ermeni Soykırımı’na ilişkin yasa tasarısını 2 Haziran 2016 tarihinde Meclisinde kabul etmiştir. “Sözde Soykırımı Tanıma” kararını kabul eden Alman Meclisi bu kararla beraber; sözde soykırımı Almanya’da ders programlarına yerleştirecek, aynı zamanda konuyla ilgili sivil toplum çalışmaları yürütülmesini sağlayacaktır.
Kendisini mahkeme gibi gören Alman Meclisi yıllardır süren Türk-Alman dostluğunu da yok saymış ve tarif edilemeyecek bir düşmanlığın önünü açmıştır.
Hiçbir hukuki dayanağı olmayan, hiçbir yetki ve sorumluluğu olmayan Alman Meclisi; bu kararla Almanya başta olmak üzere Avrupa’da yaşayan tüm Türk vatandaşlarımızı da hedef göstermiştir.
Almanya’nın almış olduğu bu kararı hiçbir şekilde tanımamakla beraber, Türkiye-Almaya ilişkilerine zarar verecek bu kararın derhal iptal edilmesi için gereken girişimlerin yapılmasını bekliyoruz.
Bu bağlamda;
1. AKP Hükümeti olarak, sözde Ermeni Soykırımı’na ilişkin AİHM kararını çiğneyerek 2 Haziran 2016 tarihinde Parlamentosunda “Sözde Ermeni Soykırımını Tanıma” kararı alan Almanya’ya karşı bir yaptırımda bulunmayı düşünüyor musunuz?
2. Almanya başta olmak üzere, Avrupa’da yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını hedef alarak düşmanlığı körükleyecek bu karar neticesinde orada yaşayan vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak adına nasıl bir girişimde bulunacaksınız?
3. Almanya’nın "Sözde Ermeni Soykırımını Tanıma” kararının olumsuz sonuçları sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarda neler olacaktır? Bu krizi aşmak adına bir yol haritası oluşturacak mısınız?
4. Yaşanacak olaylardan en fazla Almanya’da yaşayacak Türk vatandaşlarının etkileneceği aşikar iken, Tüm Avrupa’da zaten var olan islamofobi ve yabancı düşmanlığının önüne geçmek adına acil eylem planı oluşturmayı düşünüyor musunuz?
Yorum Gönder