“Ceviz Bahçesi Uygulama Projesi” hayata geçiriliyor.

“Ceviz Bahçesi Uygulama Projesi” Çorlu Kaymakamlığınca düzenlenen bir törenle hayata geçirildi.

 Çorlu ilçesine bağlı Seymen Mahallesinde gerçekleştirilen törene Tekirdağ Büyükşehir Belediyesini temsilen katılan Genel Sekreter Yardımcısı. Prof. Dr. Tamer Dodurka son 10 yılda Tarımsal arazi kaybının Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğunu belirterek,” İnsan ekseniz insan biter denilen çok değerli tarım arazilerinin önemli bir kısmı bu gün tarım dışı kalmış, çok miktarda tarla miras yoluyla bölünerek küçülmüş ve ziraat yapmak imkânsız hale gelmiş durumda.

Ancak bu kötü gidişe karşı sarfedilen çabaların sonucu olarak olumlu gelişmeler de yaşanıyor.

2014 yılında kurulan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de hiçbir belediyenin yapamadığı büyüklükte tarımsal yatırımlar yapıyor. Tarım İl Müdürlüğü ve Çorlu Tarım İlçe Müdürlüğü de aynı şekilde çok güzel projelere imza atıyor. İşte bu gün de bunlardan birini hep birlikte izliyoruz.  Ülkemizi seviyorsak artık alarm veren tarımımız için hepimiz seferber olmalıyız.

Bölgemizde gayri safi yurt içi hasılada tarımın payını yükseltmek için geleneksel tarımsal ürünleri kadar, ceviz gibi ekonomik getirisi yüksek ürünlere de yönelmeliyiz. 

İlçe müdürlüğümüzce uygulanan “Ceviz Bahçeleri Projesi” bu nedenle çok isabetli ve çiftçilerimize örnek bir projedir. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, bu tesislerin hayırlı olmasını diliyorum, “dedi

 
Etiketler:

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.