Doğanın Pili Bitmesin Kampanyası Tamamlandı

Çorlu İlçe sınırları içerisinde bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okulları arasında “Doğanın Pili Bitmesin” sloganıyla başlatılan ve büyük ilgi gören okullar arası atık pil toplama kampanyası sona erdi.


[tie_full_img]atık pil toplama kampanyası[/tie_full_img]


Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) arasında yapılmış olan işbirliği protokolü gereğince düzenlenen yarışma, şehrimiz okullarınca büyük ilgi ve katılımla gerçekleştirilip, Çorlu Belediyesi sınırlarındaki okullardan 4 tonun üstünde atık pil toplandı. Toplanan atık pil miktarı ile Tekirdağ ve Trakya genelinde Çorlu Belediyesi birinci oldu.


Bu doğrultuda Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci ve Kemaleddin Avcı, Çorlu genelinde dereceye giren Fevzi Çakmak İlkokulu, Atakent İlkokulu, Mükerrem Ali Kayan İlkokulu, Furtuni ve İshak Pinhas Ortaokulu, Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu, Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu, Çorlu İmam Hatip Ortaokulu, Mustafa Kemal Ortaokulu, 75. Yıl Bedia Süleyman Serpicioğlu Ortaokulu ve Çorlu Anaokulu'na ziyaret ederek dereceye giren okullara Çorlu Belediye Meclisi'nce kararlaştırılan ikişer adet pinpon masası, raketler ve pinpon toplarından oluşan hediyelerini takdim ederken Temizlik İşleri Müdürü Cahit Kurt ve müdürlük ekipleri gerçekleştirilen ziyaretlerde hazır bulundu.


Düzenlenen “Doğanın Pili Bitmesin” kampanyasıyla toplanan piller sayesinde insan sağlığını da etkileyen ve içerisinde cıva, kadmiyum, çinko, kurşun, mangan, demir, lityum, nikel ve kobalt gibi maddelerin doğaya karışması duyarlı öğrenciler tarafından minimize edilirken, doğaya atılan piller nedeniyle insanlarda görülebilecek nörolojik hastalıklar, kanser, böbrek, karaciğer, tansiyon, kansızlık, sağırlık, kas güçsüzlüğü, denge bozukluğu gibi hastalıklara dikkat çekildi.

Etiketler: ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.