Doğu Perinçek'e Yoğun İlgi

Vatan Partisinin düzenlediği Vatan Savaşından Milli Hükümete Konferansında konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Cumhurbaşkanlığı sisteminin huzur vermeyeceğini”söyledi.


Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesinde düzenlenen konferansa ilgi yoğundu. Konferans salonunda alkışlar ile karşılanan Doğu Perinçek’in sözleri sık sık Mustafa Kemal’in Askerleriyiz sloğanları ile kesildi.


Konuşmasında Türkiye’nin terör ile mücadele verdiğine dikkat çeken Doğu Perinçek “Mehmetçiğimiz, Polisimiz terör ile mücadele veriyor. Terör örgütlerine karşı savaş veriyor. Bugün toplumun bir numaralı talebi huzurdur. Türkiye'nin huzura ihtiyacı var. Oysaki bu Cumhurbaşkanlığı sisteminin huzur getirme şansı yok. Çünkü teröre karşı mücadele ancak devletin ve milletin topyekun bütün güçlerini birleşmekle olur" dedi.


Getirilmek istenen Cumhurbaşkanlığı sistemine eleştirilerini devam ettiren Perinçek “Diyorlar ki, Cumhurbaşkanı halk tarafından seçiliyor. Halk tarafından seçiliyor ama 4 yılda bir. Peki bu dört yılda geldi kapıya borçlar dayandı, millet aç kaldı, işinden atıldı, bankalara kilit vuruldu çarşılarda işler kesat gidiyor o zaman Cumhurbaşkanını nasıl denetleyeceksin Dört yıl bekleyeceksin, dört yıl aç kalacaksın, dört yıl işsiz kalacaksın. Ondan sonra sandığa gidip Cumhurbaşkanı konusunda oy vereceksin. Oysa hayat dört yılda bir gelen hayatlar ile sürmüyor. Hayatta her gün, karşılaştığımız sorunlar var. O bakımdan bu dört yılda bir sandıkta denetleme milletin Cumhurbaşkanı’nı denetlemesi değil. Türkiye’deki sistem 1876 yılından bu yana hükümeti denetler meclis. Meclis üzerinden halk hükümeti denetler. Meclisi bunlar yeni getirdikleri sistem ile bir gevezelik salonu haline getiriyorlar. Yani hükümeti denetleyen, hükümetin kuruluşunda rolü olan meclis değil, hükümete sorular soran gevezelik yapan bir meclis haline getiriyorlar” dedi.


DÜN KARS’TAN,  BUGÜN ÇORLU’DAN HAYIR DİYORUZ.


"Ülkemizi bölenlere dün Kars'tan bugün Çorlu'dan hayır diyoruz. Önümüzdeki dönemde Türkiye'yi birleştirenler iktidar olacak. Vatan Partisi programı bastıra bastıra iktidar olmaktadır. Arkadaki 40 yılda hiçbir zaman önümüzdeki dönem iktidar olacağız demedik. Çorlu'dan ilk defa açıklıyorum. Önümüzdeki yıllarda iktidar olacağız. Cumhurbaşkanlığı sistemi meclise dayanmadığı için ülkeyi yönetemez terörle mücadele edemez. Huzur için hayır diyoruz. Referandumda kesinlikle hayır çıkacak ve 17 Nisan sabahı yeni bir Türkiye'ye uyanacağız"

Etiketler:

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.