TESKİ'DEN ÇORLU'YA DEV YATIRIM

Nüfusun artmasıyla oldukça hızlı büyüyen Çorlu İlçesinin su ihtiyacı gün geçtikçe artmaktadır. Bu hıza yetişmek ve mevcut içme suyu altyapısını geliştirmek amacıyla TESKİ Genel Müdürlüğü büyük bir bütçe ayırarak Çorlu İlçesine önemli bir yatırım yapıyor. 


Çorlu İlçesi İçme Suyu İnşaatı (İçme Suyu İsale Hattı, Depo ve Terfi Merkezleri) temel atma töreni Bahçelievler İçme Suyu Terfi Merkezinde gerçekleştirilen görkemli bir törenle atıldı.  

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ Yönetim Kurulu Üyeleri Nilgün Marmara ve Rıza Tekin, Genel Müdür Yardımcıları Dr.İbrahim İçöz ve İ.Feyzi Ünal, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, daire başkanları, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.  

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa; “Projemiz TESKİ Genel Müdürlüğü ve Çorlu Belediyesinin teknik personeli tarafından hazırlandı. 11 Ağustos 2017 tarihi itibariyle yer teslimi yapılarak çalışmalar başlamıştır. Projenin bedeli KDV dâhil yaklaşık 15 Milyon TL’dir. Proje kapsamında Çorlu’da bulunan asbest içme suyu borularını değiştireceğiz. Çorlu’nun muhtelif yerlerinde 13.395 metre yeni içme suyu imalatı yapılacaktır. Yaklaşık olarak şehrin yarısına hizmet eden, ömrünü tamamlamış Panayır yeri isale hattı ve Havuzlar Beşkavaklar isale hattı da yenilenecektir. Bu hattın uzunluğu 8.639 metredir.  



3 adet yeni içme suyu deposu yapacağız. Bahçelievler Mevkiinde bulunan, Cemaliye, Nusratiye, Reşadiye Mahallelerinin tamamını, Hatip, Muhittin, Şeyhsinan, Hıdırağa, Kemalettin ve Silahtarağa Mahallelerinin bir kısmını besleyen mevcut 3.300 metreküp ve 5.600 metreküp depolara ek olarak 3000 metreküplük yeni içme suyu deposu yapılacaktır. Hürriyet ve Esentepe Mahallelerinin tamamını, Kazımiye Mahallesinin bir kısmını besleyen, eski 1200 metreküplük depo yerine, yeni 5000 metreküplük depo yapılacaktır. Alipaşa ve Zafer Mahallelerinin tamamını, Muhittin ve Rumeli Mahallelerinin bir kısmını besleyen ve yetersiz kalan 1500 metreküplük depo yerine, yeni 6000 metreküplük depo yapılacaktır.  

Bahçelievler’de bulunan iki adet ayaklı su depomuzun tamirini yapacağız. 2 adet yeni içme suyu terfi merkezi yapacağız. 2 adet mevcut içme suyu terfi merkezimin de revizyonunu yapacağız. Toplam 7 adet yeni içme suyu derin sondaj kuyusu açılacaktır. Böylece hızla gelişen Çorlu’nun içme suyu altyapısını geliştirmiş oluyoruz.  Çorlu’da sık sık elektrik kesintilerine bağlı uzun süreli su kesintileri yaşanmaktadır. Bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak için farklı güçlerde dev jeneratörler temin edildi. Jeneratörlerin bedeli KDV hariç 2.276.400 TL’dir. 22 adet jeneratörden 18 tanesinin kurulumu tamamlandı. Geriye kalanlarda birkaç gün içinde kurulacaktır. İçme suyu tesislerimize kurulan dev jeneratörler sayesinden artık Çorlu ilçesinde elektrikler kesintisine bağlı su kesintisi yaşanmayacaktır.2017 yılı TESKİ’nin Çorlu için yatırım yılıdır.  

Devam eden yatırımlarımız kapsamında Çorlu Yenice Atıksu Arıtma Tesisinin Revizyonunu yapıyoruz. Çorlu Nusratiye Mahallesi Atıksu Kolektör Hattı inşaatımız devam ediyor. Çorlu’daki içme suyu depolarımızın temizlik ve dezenfeksiyonlarını yapıyoruz. 18 adet içme suyu depomuzu temizledik. Yağmur suyu mazgalı imalatı da yapıyoruz. Mevcut mazgalları da onarıyoruz. Çorlu’da bugün itibariyle 8 adet devam eden yatırımımız var. Bu yatırımların bedeli KDV dahil 35,5 Milyon TL’dir. Tamamlanan yatırımlarımızın bedeli de 17,5 Milyon TL’dir. Şu anda bizim adımıza DSİ’nin yürüttüğü işleri de dahil edersek, TESKİ olarak Çorlu’da yaklaşık 107 Milyon TL yatırım hacmine sahibiz. En büyük ilçemiz olan Çorlu’ya elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. 

Bu yatırımların gerçekleşmesinde emek veren Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve en büyük teşekkürü de Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak’a ve tüm TESKİ çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”dedi.  Törende konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; “Günümüz dünyasında su çok önemli. Trakya olarak su zengini değiliz. Yeterli barajımız yok. Vatandaşlarımız su sarfiyatında dikkatli olmalıdır. Yapılan bu yatırımla Çorlu için daha fazla su temin edilecektir ve vatandaşlara ulaştırılacaktır. Bu çalışmalarda emeği olan herkese teşekkür ediyorum.”dedi.  

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Çorlu ciddi ölçüde göç alan bir ilçemiz. Çorlu’nun sorunları ötelenmemeli. Özellikle TESKİ tesislerine kurulacak olan jeneratörler vatandaşlarımızı çok rahatlatacak. Bu uygulamayı diğer ilçelerimize de yapmayı planlıyoruz. Temelini attığımız içme suyu inşaatı sayesinde Çorlu’nun içme suyu sorununu çözeceğiz. Tüm halkımıza hayırlı olsun.”dedi.  Konuşmaların ardından dualar edilerek, Çorlu İlçesi İçme Suyu İnşaatının temeli atıldı.
Etiketler: ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.