Başkan Baysan'dan Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı


Bugün; imkansız gibi görünen çetin bir mücadele ile kazanılan ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine emanet ettiği Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 94. yıldönümünü milletçe gurur ve coşku içerisinde kutluyoruz.  


19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.  

Cumhuriyet her şeyden önce barışın ve huzurun gölgesinde büyüyen demokrasi ağacıdır. Bu millet manevi değerlerine her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkan, kardeşliği din, dil, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmemeye and içmiş bir millettir.  

94 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan eden kahramanlarımızın zaferiydi. Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk ağır ancak, bir o kadar da gurur vericidir. Bu bilinçle her gün bir basamak daha yükselmek için neler yapabileceğimizin hesabını yapmalı, emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonraki nesillere çok daha iyi koşullar altında teslim etmeliyiz.  

Türk Milleti, 94 yıllık şanlı bir geçmişe sahip Türkiye Cumhuriyetinin değerini canından aziz bilerek koruyacak ve aydınlık geleceğine sımsıkı sarılacaktır. Geleceğe büyük bir ümit ve inançla yürümek adına; Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak, yüceltmek, gelecek nesillere taşımak tarihi sorumluluğumuzdur.  

Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı  kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi minnet ve şükran ile anıyorum.  

 Ünal BAYSAN 

 Çorlu Belediye Başkanı  
Etiketler:

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.