Cumhuriyetimizin 94. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çorlu'da da törenlerle kutlandı.                  Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programı Çorlu Kaymakamlığı'nda yapılan tebrikat töreni ile başladı.                 

Kutlama programı Kaymakamlık binasında yapılan tebrikat töreninin ardından Atatürk Meydanı'nda yapılan etkinliklerle devam etti. Atatürk Meydanı'nda yapılan tören Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın tören aracı ile halkı, öğrencileri ve askeri birlikleri selamlayıp bayramını kutlamasıyla başladı.                  

İstiklal Marşımızın askeri bando eşliğinde söylenmesi ile devam eden programda günün anlam ve öneminde ilişkin konuşma Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç tarafından yapılırken; Tekirdağ'ın ilk kadın posta memuru ve cumhuriyet kadını 94 yaşındaki İsmet Ardıcı da katılımcılara hitap etti.                  

Program akışında şehrimiz okullarından öğrenciler şiirler okurken; Cumhuriyet koşusunda ilk beşe giren kadın ve erkek koşuculara ödülleri Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter tarafından takdim edildi.                  

Çorlu Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi'nin hazırlamış olduğu gösteri beğeniyle izlenirken, yapılan halk oyunları gösterisinin ardından şehrimiz okulları ve askeri birliklerin yaptığı tören geçişi ile program son buldu. Tören geçişine katılan motosiklet, trak off ve bisiklet grupları programa renk kattı.                  

Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen törene halkımız büyük bir katılım gösterirken Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından törenlere katılanlara bayrak dağıtımı yapıldı.                   

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri saat 18:30'da Cumhuriyet Meydanı'nda başlayarak Cumhuriyet Parkı'nda son bulacak Cumhuriyet Yürüyüşü ve ardından Cumhuriyet Parkı'nda saat 20.00'de gerçekleştirilecek Ziynet Sali Konseri ile devam edecek.
Etiketler: ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.