ARAÇLARA CAM FİLMİ TAKILMASI YİNE YASAKLANDI, CEZASI 427 TL






      Geçtiğimiz yıl serbest bırakılan cam filmiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çok tartışılan cam filmi ve renkli cam yönetmelikte belirtilen kontrol mekanizması ve teknik şartlar sağlanamadığı gerekçesiyle iptal edildi.

       Cam filmi yasağını içeren madde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

        Bakanlık, 26 Ekim 2016'da yayımladığı yönetmelikle, bir yıl sonra yürürlüğe girecek şekilde sürücülerin araçlarına onaylı cam filmi takmasını, ön cam hariç serbest bırakmıştı. Yönetmelikle, cam filmlerinin ışık yansıtma oranı için de çeşitli sınırlamalar getirilmişti.


         CEZASI 427 LİRA

     

 Polis ekipleri denetimlerine başladı. Cezası ise 427 lira. Cam filmli araç kullananların sayısı 5 milyona yakın. Cam film söktürmenin bedeli ise 150 liradan başlıyor.

      5 milyonu aşkın araçta takılı olan cam filmlere ceza uygulaması, akla maliyenin yeni para bulma çözümünün vatandaştan bu yolla toplanacak para olduğunu düşündürtüyor.

    Uygulamaya vatandaştan büyük tepki geleceği gerçeği, son zamanlarda sıkça yapıldığı gibi, bu konuda da geri adım atılacağı izlenimi veriyor.
Etiketler: ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.