7. Uluslararası Çocuk Festivali Sona Erdi

Çorlu Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Çocuk Festivali, konuk ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilen ağaç dikimi etkinliği ve kapanış seremonisi ile sona erdi.


[tie_full_img]çorlu 7. uluslararası festival[/tie_full_img]

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Çorlu Belediyesi tarafından organize edilen ve 23 Nisan 2016 Cumartesi günü başlayan Uluslararası 7. Çocuk Festivali sona erdi. Dünya Dans Günü nedeni ile çeşitli etkinliklerin de düzenlendiği son günde konuk ülke ekipleri, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci, Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt ve Kemaleddin Avcı, Özel Kalem Müdürü Hakan Öztürk ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Vildan Perçinoğlu ile birlikte festival kapsamında Cumhuriyet Parkı’nda ağaç dikimi gerçekleştirdiler.


Ağaç dikiminin ardından festival alanında düzenlenen son gün etkinleri öncesinde konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Uluslararası 7. Çocuk Festivalimiz bugün sona eriyor. Bu yıl Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan, Kırgızistan, Makedonya, Paraguay, Romanya, Slovakya ve Ukrayna’dan misafirlerimiz vardı. Sergiledikleri performanslar ve sıcakkanlılıkları ile gönüllerde taht kurdular. Burada büyük dostluk ve arkadaşlıkların kurulduğunu görünce çok daha mutlu oldum. Çocuklarını bize emanet eden anne babalara ve onlara Çorlu’da ev sahipliği yapan ailelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Siz değerli halkımıza ve bu festivalin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı hale gelecek olan festivalimize katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Başkan Baysan konuşmasının ardından festivale katkı koyan ve destekleyenlere teşekkür plaketi verirken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü’ye de desteklerinden ötürü teşekkür plaketi takdim etti. Güçlü yaptığı konuşmasında, elele verilerek başarılan ve ülkemizin tanıtımına önemli katkılar sağlayan bu festivale önümüzdeki yıl daha çok destek vermek istediklerini ifade etti.


Konuşmaların ardından Uluslararası 7. Çocuk Festivaline katılan konuk ülkeler gösterilerini sahnelerken, Dünya Dans Günü kapsamında sahne alan Çorlu Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin doyumsuz gösterileri vatandaşlardan büyük alkış aldı.


Gösterilerin ardından sahneye gelen Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, festivale katılan konuk ülke ekiplerine ve vatandaşlara teşekkür ederek, konuklara günün anısına Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe ile çekilmiş ve çocuklara hitaben söylenmiş sözünün yer aldığı tablo, toplu fotoğraf ve sertifika hediye etti.


Çorlu Belediyesi Uluslararası 7. Çocuk Festivali, tüm katılımcıların hep birlikte söylediği “Hayat Bayram Olsa” şarkısı ile sona erdi.


[gallery link="file" ids="863,862,861,860,859,858"]
Etiketler: ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.