ŞOK ! SAROS KÖRFEZİ AÇIKLARINDA CASUS TEKNE YAKALANDI

   


Çanakkale ve Enez Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı devriye ekipleri, ağustos ayı sonunda Saros Körfezi açıklarında bir tekne tespit etti. Yunanistan’ın Semadirek Adası açıklarında Türk karasuları içindeki tekneye yanaşan ekipler incelemede bulundu. 


Özel teknenin içinde insan olmadığı görülürken, uzaktan uydu yardımı ile hareketinin sağlandığı belirlendi.        

Yapılan kontrollerde süpersonik teknenin içinde özel haberleşmede kullanılan ve veri iletimini sağlayan sistemlerin kurulu, haberleşme için kullanılan antenler ve uydu alıcılarının aktif olduğu saptandı. Yatık motorlu olan, yüksek hıza ulaşabilen teknenin bozulması sonucu radara takıldığı öğrenildi. Tekne, Enez Sahil Güvenlik Komutanlığı’na getirildi            

Süpersonik teknenin kime ya da hangi ülkeye ait olduğu araştırılırken askeri kaynaklar, “Tekne özel bir yapıya sahip. Radarla tespiti imkânsız. Ancak bilinmeyen bir sebepten dolayı arızaya geçerek stop ediyor ve bu sırada radar tarafından tespit ediliyor. Bunlar insansız hava araçları gibi pilotu bulunmayan araçlar. Muhtemelen AB üyesi ülkelerin denizdeki yasadışı göçü denetlemek için kara sularımıza sızdırdığı bir araç. Şu anda Sahil Güvenlik’te tutuluyor ve savcılık tarafından konu gizlilik içerisinde yürütülüyor” dedi.
Etiketler:

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.