Okul Saatleri Değişiyor mu?


Okullar önümüzdeki hafta açılacak. Tüm öğrencileri heyecan sardı. En çok konuşulan konulardan biri de okul saatleri ile ilgiliydi. Öğrenciler ve veliler 'Okul saatleri değişecek mi'? diye merak ediyordu. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz okul saatlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Okul saatleri için valilere yetki verildi. Vali ilindeki duruma göre karar verecek" açıklamasında bulundu.  
OKUL SAATLERİ KARARINI VALİ VERECEK  
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmasının engellenmesi için bir genelge yayınlayarak, taşımalı sistem ve özel öğrenci servisiyle taşınan öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmalarına müsaade edilmemesi talimatını verdi.  
Tüm valiliklere gönderilen genelgede 2017/2018 eğitim-öğretim yılında kış saati uygulamasına geçilemeyeceği belirtilerek, okula giriş ve servis saatlerinin valilikler tarafından belirlenmesi gerektiği vurgulandı.  
Ayrıca, her ilin kendi iklim ve coğrafi koşullarının dikkate alınması ve ilk ders başlama saatinin gün ışığından daha fazla yararlanılmasını temin edecek şekilde belirlenmesi istendi.  
GÜN IŞIĞINA DİKKAT EDİLECEK  
İllerdeki iş çalışma takviminin coğrafi şartlar, iklim ve çevre koşullarındaki farklılıklar göz önüne alınarak hazırlanması ve kış saati uygulamasına geçilmeyeceği için öğrenci servislerinin gün aydınlanmadan yola çıkmalarına müsaade edilmemesi gerektiği belirtilen genelgede, ilk dersin başlama saatinin gün ışığından daha fazla yararlanılmasını temin edecek şekilde belirlenmesi talimatı verildi.
Etiketler: ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.