S-400 FÜZELERİ ÇORLUYA MI KONUŞLANIYOR ?






               Türkiye'ye S-400'lerin sevkiyatını öngören anlaşma Türkiye ile Rusya arasında imzalanırken, sevkiyat için çalışmalara da hızla başlandı. İddiaya göre, S-400'lerin konuşlanma yeri olarak, Ankara'daki Akıncı Üssü seçildi. 

          2018 yılında gelmesi beklenen S-400 füze bataryaları Akıncı Üssü'ne konuşlandırılacak. Akıncı Üssü, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin sevk ve idare edildiği bir üs olarak kullanıldıktan sonra, üsteki filoların Merzifon ve Eskişehir'e nakledilmesi suretiyle boşaltılmıştı. Halen gerek hava savunma tedbirlerine başkentin güvenliğiyle başlanması gerekse üssün mevcut hangarları, uzun pistleri ve geniş alanıyla hayli uygun şartlara sahip olması nedeniyle Akıncı Üssü'nün tercih edildiği belirtildi. 

 'ÖZELLİKLİ HANGARLAR RAMPALAR YAPILACAK' 

        S-400'lerin Akıncı'ya getirilmesi öncesi, üstte hummalı çalışmalar başlatıldı. Edinilen bilgiye göre, Rusya devlet silah ihracat şirketi, S-400 füzeleri için ihtiyaç duyulan hangarlar ve rampaların sevkiyat öncesi hazır edilmesini istedi. 

   Bu kapsamda Akıncı Üssü'ne 2 adet devasa hangar yapılacak. Bu hangarlar da 'özellikli' olacak. Rusya, S-400'lerin muhafaza edileceği ve bakımlarının yapılacağı hangarların taşıması gereken özellikleri daha sonra bildirecek. Akıncı Üssü'ne ayrıca, füze bataryaları için rampa yerleri yapılması istendi.

     Daha sonra gelecek bataryalar için yer seçimi daha yapılmazken, İstanbul ve bölgesinin korunması için uygun yerlerden birinin de Çorlu İlçesi olduğu göz önüne alınıyor. 

    
Etiketler:

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.