Ulu Önder Atatürk´ü Anma Programı Düzenlendi

Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz devlet adamı ve büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yıl dönümünde yapılan törenlerle anıldı.  


Atatürk'ü anma programı Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı. Yapılan çelenk sunma töreninde Çorlu Kaymakamlığı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı ve Çorlu Belediye Başkanlığı çelenkleri sırasıyla Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından Atatürk Anıtı'na sunuldu. Programın devamında saat 9'u 5 geçe sirenler ve askeri bando eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşımızın söylenmesi ile son bulan çelenk sunma törenine devlet erkânı, siyasi parti başkan ve temsilcileri, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, askeri erkân, muhtarlar, sivil toplu örgütü temsilcileri, şehrimiz okullarının öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.  

Çelenk sunma töreninin ardından anma programı,  Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde devam etti. Program Ulu Önder Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı. Sunuculuğunu Furtuni İsak Pinhas Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Eylem Dicle'nin yaptığı programın devamında açılış konuşması Furtuni İsak Pinhas Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Gülden Özgün, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma ise Piyade Kurmay Yarbay Özgür Oral tarafından yapıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen program, ödül töreni ve "Atatürk" adlı oratoryonun sahnelenmesi ile devam ederken, Memduh Şevket Esendal Sahnesi'ndeki program fuaye alanında yapılan Atatürk sergisinin katılımcılar tarafından ziyaret edilmesi ile son buldu. Düzenlenen program katılımcılar tarafından büyük ilgi ile izlenip ayakta alkışlanırken; protokol mensupları ve programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.  

Atamızın aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü münasebetiyle gerçekleştirilen anma programı etkinlikleri saat 20.00'de Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde Şef Halit Tekinyılmaz'ın yönetiminde düzenlenecek "Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar ve Rumeli Türküleri" adlı konserle devam edecek.
Etiketler: ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.