İZMİRDE ELEKTRİKLİ OTOBÜSLERDEN YAKIT TASARRUFU VE DOĞAYA KATKI. DARISI ÇORLUNUN BAŞINA !



      Türkiye’nin “full elektrikli” ilk otobüs filosunu hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu çevreci yatırımın karşılığını kısa sürede almaya başladı. Sefere çıkan 20 elektrikli otobüsün ilk 4,5 aylık performansı, hem ekonomik hem de çevresel açısından beklentileri fazlasıyla karşıladı. Daha şimdiden 162 bin litre daha az akaryakıt tüketildi; atmosferi 11 bin ağacın ancak temizleyebileceği karbondioksitten kurtardı.
        “Sürdürülebilir kent” hedefine yönelik çalışmalarıyla öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdaki çevre duyarlılığının en somut örneklerinden birini de hizmete aldığı elektrikli otobüslerle gösterdi. Tamamen yerli teknolojiyle üretilen 20 elektrikli otobüs satın alarak “Türkiye’nin ilk full elektrikli otobüs filosu”nu kuran İzmir’in yerel yönetimi, bu önemli yatırımın meyvelerini de toplamaya başladı.

          İlk sefere başladığı 2 Nisan’dan bu yana 1 milyonun üzerinde yolcu taşıyan elektrikli otobüs filosu sayesinde, İzmir’in toplu ulaşımında 162 bin 692 litrelik akaryakıt kullanımından tasarruf edilmiş ve 436 ton karbondioksit salımının önüne geçilmiş oldu. Bir başka hesaba göre, geçen 4.5 aylık süre içinde akaryakıtla çalışan otobüslerin yaratacağı salımı temizleyebilmek için 10 bin 947 ağaca gereksinim duyulacaktı.
       Temiz enerji kullanan bu otobüsler gerek yakıt tasarrufu , gerek doğaya katkısı, gerekse gürültü kirliliğinin azalması açısından Çorlumuz için çok uygunlar. Belediyenin gerekli girişimleri bir an önce başlatarak toplu taşımada bu otobüsleri kullanması temmennimiz.
Etiketler: , ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.