Çorlu'da Sahte Kaza Dolandırıcılığı

Çorlu'nun bazı sokaklarını mesken tutan dolandırıcılar yeni yeni yöntemlerle vatandaşları mağdur etmeye devam ediyorlar.


Son olarak Şeyhsinan Mahallesi  Güney Caddesini mesken tutan dolandırıcıların yeni yöntemi ise tiyatro sahnelerini aratmıyor.

Özellikle pazartesi günleri bölgede kurulan semt pazarının da etkisiyle yoğunlaşan trafikte küçük çocukları ile araç sahiplerini kandıran dolandırıcılar, çocuğa araç çarpmış gibi yaygara yaparak araç sahiplerini önce korkutuyor sonrada cebindeki ne var ne yok parasını adeta gasp ediyorlar.

Önce sahneye çıkan anne ve kötü emellere alet edilen çocuk yoldan geçen talihsiz vatandaşın arabasının üzerine atlayıp kaza yapılmışçasına feryat figan yerde kıvranıyor. Tabi aracı kullanan vatandaş başına geleceklerden habersiz bir şekilde aracı kenara çekiyor çocuğa gerçekten çarptığını zannederek aracından inip yanına gidiyor, bu sırada anne feryat figan ambulans çağrılıyor, bu arada yakındaki kafeden iri yarı birkaç erkek çocuğun ailesiymiş gibi olay yerine geliyor, araç sahibinin polis çağrılmasına izin verilmiyor ve biraz da göz korkutarak sen bize para ver senden şikayetçi olmayalım diyerek vatandaşın cebindeki tüm parayı alıyor. Buna yanaşmayan kişiler kaba kuvvete maruz kalıp korkutuluyor. Daha sonra sözde çarpılan çocuk hiçbir şey olmamış gibi ayağa kalkarak annesi midir bilinmeyen kadınla olay yerinden uzaklaşırlarken, sözde baba ve akrabalar yine yakındaki kafede plan yapmaya geri dönüyor.

Son haftalarda yapılan bu oyun cadde esnafının da gözünden kaçmamış tabii ki, esnaf bu kişilerin karanlık tipler olduklarını söylerlerken, şikayet konusunda bu kişilerin bulaşmaya gelmeyeceğini belirterek korktuklarını ve ilgili mercilere şikayet edemediklerini belirtiyorlar.

İşte son haftalarda bir çok vatandaşın parasını gasp eden yeni dolandırıcılık şekli bu, emniyet görevlileri böyle bir duruma uğranıldığında ilk işin 155 Polis İmdat'ı aramak olduğunu ve ambulansla birlikte mutlaka polis çağırılması gerektiğini vatandaşlara hatırlatıyor.
Etiketler: ,

Yorum Gönder

[facebook][blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.