Kentsel büyüme ve nüfus artışını göz önünde bulundurarak hizmet ve yatırımlarını geleceğe göre şekillendiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu itfaiyesine kazandırdığı 6 modern itfaiye aracını, düzenlenen törenle Çorluların hizmetine sundu.
Çorlu İtfaiyesi Hizmet Binası'nda düzenlenen törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Başkan Danışmanları Şeref çetin ve Neşat Erdoğan, İtafiye Dairesi Başkanı Emin Pehlivan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Büyükşehir Belediyesi personeli, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
"YANGINLARLA TEKNOLOJİ İLE MÜCADELE EDİYORUZ"
Törende açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka gerçekleştirdi. İtfaiyenin önemine değinen Prof. Dr. Dodurka, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatının teknolojik olarak yükseltilmesi ve imkanlarının arttırılması hedefi ile satın aldığımız altı adet aracın hizmete girme töreni için burada toplanmış bulunuyoruz. Geleneksel olarak bir itfaiye aracı devreye sokulurken, hepimiz `Allah muhtaç etmesin, yangınla karşılaştırmasın' diye dua ederiz ama şu bir gerçek ki realitede durum böyle değil. Geçen sene sadece Çorlu İlçemizde bir yıl içerisinde bin civarında yangın olayı meydana gelmiştir. Bu rakamlar gittikçe daha da yükselmektedir. Çünkü Tekirdağ gibi, Çorlu ilçesi de büyüyor. İnşaatlar çoğalıyor, binalar yükseliyor, nüfus artıyor. Dolayısıyla yangın vakaları da artıyor. Belediyeler aldıkları sorumluluğun yanında düşük bütçelere sahip kurumlardır. Diğer yandan İstanbul'un sanayisi ve nüfusu buraya doğru geliyor. Devlet bunları gönderirken, çevre kirliliği, ulaşımı, yerleşimi gibi bütün sorunlarıyla da beraber gönderiyor. Fakat bu sorunların karşısında yerel yönetimleri de tamamen yalnız bırakıyor. Dolayısıyla bizim de bu kentleşme hızına yetişebilmemiz için gerçekten çok ciddi bir çabamız var. Özellikle teknoloji ile bu sorunların üstesinden geleceğimizi düşünerek, teknolojik imkanlarımızı yükseltmeye çalışıyoruz. Buradaki araçlar da bu çabaların bir göstergesidir. Yangınlarla teknoloji ile mücadele ediyorsunuz. Şu an bizim yangına ulaşmada Çorlu İlçemizdeki süremiz kent içinde 6 dakika 46 saniyedir. Türkiye ortalamasına göre güzel bir rakam, fakat bize göre yeterli değil.
-Biz bunu daha da kısaltmak istiyoruz. Yolların, iklimin elverişli olması, ihbarın doğru yapılması da bu süreyi etkileyen faktörlerdir. Buraya bir ihbar geldiği anda ekiplerimiz saniyeler içinde göreve çıkmaktadır. Hedefimiz bu rakamları daha da aşağıya çekebilmektir. Bu tür teknolojik imkanlara sahip olmayı hedefliyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurulduğunda burayı devraldık. O tarihlerde yine o zamanın en iyi teknolojik araçları vardı. Ancak günümüzde artık o araçlarda eskidi. Sekiz aracın altı tanesini yeniledik. Dört tane çok amaçlı itfaiye aracı, 5 ton su kapasitesine, 400 litre köpük kapasitesine sahip. 12 ileri otomatik şanzıman, 5+1 personel kapasitesi,360 derece etrafı aydınlatabilen projektör, 50 metre yüksek basınca dayanan hortumu ve dakikada 300 litre su ile yangına müdahale edilebiliyor. İki adet te 4*4 aracımız var. Büyük araçların giremediği dar yollara ve engebeli arazilere bu araçlar gidiyor. Bu araçlar da küçük görünmesine rağmen 300 litre su, 40 litre de köpük kapasitesine sahip. Her ne kadar 300 litre su kapasitesine sahip olsa da püskürtme tekniği ile bu kapasitenin 10 katı etki sağlanabiliyor. Bu araçların Çorlu'muza ve Tekirdağ'a hayırlı uğurlu olmasını diliyor, itfaiyeci kardeşlerimize güç, kuvvet vermesini diliyorum" dedi.
"ALLAH KULLANMAYI NASİP ETMESİN BU ARAÇLARI"
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da hizmete alınan araçların Çorlu için önemli olduğuna dikkat çekerek, "Bir gerçeği söylemek istiyorum; 1989 senesinde henüz yeni belediye başkanı olduğum zaman, yapmak istediğim bazı şeyler vardı. Bir tanesi Cumhuriyet Parkı, onu yaptık. Bir tanesi kültür merkeziydi, o da yapılıyor. En önemli ihtiyaçlarımızdan biri de itfaiye binasıydı. Eski itfaiye binamız, günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitede değildi. Ama şimdiki itfaiye binasına bakınca, iyi ki de yapmışız diyorum. Teknoloji ilerledikçe, bizim de kendimizi revize etmemiz gerekiyor. Bu konuda bize gerekli destekleri veren Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'a, Büyükşehir Belediyesi'nin teknik ve idari ekibine teşekkür ediyorum. Yeni itfaiye araçlarımızın bütün Çorlululara hayırlı olmasını diliyorum. Ama inşallah kullanmamıza gerek kalmaz bu araçları. Afetler insanların hiç beklemediği anlarda gelebilir. O açıdan bizim her daim hazır durumda olmamız gerekir. Teçhizatımızın yeterli olması gerekir Allah kaza-bela vermesin" şeklinde konuştu
"ÇORLU GİBİ BÜYÜK BİR İLÇEMİZDE İTFAİYE TEŞKİLATI ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇTIR"
Sözlerime başlamadan önce İtfaiye Dairesi Başkanımız Emin Pehlivan'a, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Rakamlar itfaiye teşkilatımızın ne kadar önemli ve ciddi mesafe kat ettiğini gösteriyor. İtfaiyecilik, aşırı ciddiyet gerektiren bir meslektir. Allah bizlere kaza-bela vermesin ama her an bir felaket olacakmış gibi teyakkuzda olmamız gerekiyor. Ben çalışma anlayışım gereği gece geç saatlerde, sabah erken saatlerde mesaide olabiliyorum. O saatlerde itfaiye dairesinin hizmet binalarını denetlediğimde, bütün personelin gerçekten de büyük bir ciddiyetle işinin başında olduğunu gördüm. Bu da beni çok mutlu etti. Çorlu Trakya Bölgesi'nin en önemli ve en büyük ilçesi. Günden güne büyümeye devam ediyor. Böylesine büyüyen bir ilçemizde de itfaiye teşkilatı önemli bir ihtiyaçtır. Bugün Çorlu itfaiyesine kazandırdığımız 6 aracın Çorlu'ya güven vereceğini düşünüyorum. Allah kullandırtmayı nasip etmesin ama biz her an hazır olalım" ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek 6 modern itfaiye aracı Çorluluların hizmetine sunuldu.
Yorum Gönder